Korbka od szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak ją zdjąc aby zdjąć cały "boczek" ?

Cytat:
2005-04-16 15:21:23, Paranoja pisze:
jak ją zdjąc aby zdjąć cały "boczek" ?

Poszukaj w poradach na stronie glownej, tam masz dokladny opis.

w środku jest taka zapinka, treba coś włożyć między tapicerkę a korbę i ją podważyć żeby się odpięła, w poradach jest foto.

Zrob dokladnie tak jakjest to opisane w poradach. Ja sie zastosowalem i zdjalem w 5 sekund. A wczesniej meczylem sie ze 2godz i nic. A to schodzi naprawde bez problemu.
Pozdrawiam

nie wiem, nie moge
wkladam ten srubokretak , krece w lewo, w prawo
i nic
tylko wiory z plastiku leca

moze mi to ktos dosadniej jakos wytlumaczyc , co gdzie i jak ?

Musisz włożyć śrubowtyk ;P między korbkę a taki plastikowy pierścień żeby zobaczyć co jest w środku. Powinna znajdować się tam taka zapinka przypominająca kształtem literę "U". CHodzi o to żebyś wyciągnął tą zawleczkę, a korbka zejdzie prawie sama.
Inna sprawa że ja nauczyłem się to robić po połamaniu jednej korbki
Powodzenia

Cytat:
2005-04-18 21:42:34, m_l_o pisze:
Musisz włożyć śrubowtyk ;P między korbkę a taki plastikowy pierścień żeby zobaczyć co jest w środku. Powinna znajdować się tam taka zapinka przypominająca kształtem literę "U". CHodzi o to żebyś wyciągnął tą zawleczkę, a korbka zejdzie prawie sama. Inna sprawa że ja nauczyłem się to robić po połamaniu jednej korbki Powodzenia

no tak, ale gdy odegne ta korbke od tego plastikowego pierscienia to powinienem zobaczyc golym okiem ta zawleczke?

Cytat:
2005-04-18 21:36:04, Paranoja pisze:
nie wiem, nie moge wkladam ten srubokretak , krece w lewo, w prawo i nic tylko wiory z plastiku leca moze mi to ktos dosadniej jakos wytlumaczyc , co gdzie i jak ?

Jak ci nie pójdzie śrubokrętem to spróbuj inaczej:
1. Weź śrubokręt i kawałek drutu takiego żeby nie pękł przy ciągnięciu
2. Wsadź śrubokręt między pierścień i korbkę żeby tą zawleczkę zobaczyc i spróbuj przewlec drut.
3. potem pociągnij drut żeby zawleczka wyleciała i po krzyku klameczka sama spadnie tak jak mówi m_l_o

Cytat:
2005-04-18 21:52:01, misiolino pisze:
Jak ci nie pójdzie śrubokrętem to spróbuj inaczej: 1. Weź śrubokręt i kawałek drutu takiego żeby nie pękł przy ciągnięciu 2. Wsadź śrubokręt między pierścień i korbkę żeby tą zawleczkę zobaczyc i spróbuj przewlec drut. 3. potem pociągnij drut żeby zawleczka wyleciała i po krzyku klameczka sama spadnie tak jak mówi m_l_o

oki, a jak potem z zalozeniem ( zakladajac ze mi sie uda zdjac ;] )

Cytat:
2005-04-18 21:54:50, Paranoja pisze:
oki, a jak potem z zalozeniem ( zakladajac ze mi sie uda zdjac ;] )

Założenie jak sam zobaczysz bedzie dziecinnie proste .. zakładasz zawleczke na korbke i dociskasz korbecke a zawleczka sama wskakuje

Cytat:
2005-04-18 21:55:59, BaD_BoY_KrK pisze:
Założenie jak sam zobaczysz bedzie dziecinnie proste .. zakładasz zawleczke na korbke i dociskasz korbecke a zawleczka sama wskakuje

dobra, ale najpierw musze zdjac, razy dwa ;[

ech

juz 3 podejscia robilem i nic

Cytat:
2005-04-18 21:55:59, BaD_BoY_KrK pisze:

No tylko nie można zapomnieć pozycji korbki najlepiej robić to na zamkniętych szybach obydwy drzwi albo na otwartych. Wtedy widać w jakiej pozycji jest korbka na drugich drzwiach.
W innym przypadku lekkomyślne założenie korbki może troche nerwów przysporzyć bo trza będzie powtórzyc od nowa wszystko