Oświetlenie wnętrza ... pod alarm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Centralka alarmu, który posiadam ma wyprowadzenie na sterowanie interfejsem ośw. wewnętrznego. Po uzbrojeniu alarmu zapala światło na ok 20s, a w czasie uruchomienia alramu mruga. Wyprowadzenie to podaje mase.
Pytanie: podlaczajac ten sygnal na wejscie przekaznika, a wyjscie przekaźnika będzie zwierać przewód wyłącznika drzwi z masę, to będzie to działać jak powinno.
Chce się upewnić zanim zacznę grzebać w autku....

jesli podaje mase, to ja sprobowal bym podlaczyc do przycisku ktorys drzwi, powinno dzialac, a lepsze to niz szukanie w przekaznikach. Tylko moze pojawic sie problem gdy w czasie uzbrajania alarm bedzie "myslal" ze drzwi sa otwarte, ale trzeba sprawdzic bo moze jak sie uzbraja, to wtedy nie ma to znaczenia.

tak, wlasnie taki mialem zamiar, podlaczyc przewod z alarmu pod przycisk drzwi.
Tylko chcialem odizolowac przekaznikiem(dodatkowym), zeby otwierajac drzwi nie szla masa na ten kabelek alarmu(nie wiem czy ma to jakies znaczenie).

mysle ze nie ma, gdyby byla taka potrzeba byl by przekaznik dodatkowy dolozony do alarmu. Napewno jest to zrobione w ukladzie alarmu. Ja mysle ze trzeba by sprobowac i wtedy sie okaze, jesli bedzie zle, mozna dolozyc przekaznik, a jesli bedzie dobrze to problem z glowy

pokombinujemy, zobaczymy
thx za porady.