MotoNews.pl

Wtryski 2000 mpi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebna wiedza o zamiennikach poniżeszego wrtysku - niestety leją .... ! całkowicie się zawiesza - dokładnie będziemy wiedzieć po wizycie u "komputerowca" .
Jeśli ktoś posiada sprawdne zamienniki luzb wie jakie ew. pasują proszę o posta ...

Pozdrawiam Spider

Napisz jaki mają kolor te wtryskiwacze !!! Bo na zdjęciu nie widac. Jezeli są zółte to mają rezystancje 16,2 ohma i masz LE-jetronica, jezeli szare to mają 2,5 ohma i masz l-jetronica. Pasują od opla kadeta lub vectry z takim samym wtryskiem. Szukaj uzywek bo nowe to dosc droga rzecz a są potrzebne 4 szt

Wyglądaja na szare ...

No to masz L-jetronica, masz szczęscie bo czesciej spotykana wersja wtrysku niz LE. Z zakupem nie powinno byc problemu.

Jeśli mogę mam kilka pytań ..

1.Dokładnie jakie autka i silniki maja ten sam wtrysk
2.Jakie są mneij wiecej koszta używek/nowych
3.Gdzie szukać ....

Z góry dzięki ...

1) Opel vectra i opel kadet. Pojemnosci ani oznaczenia nie pamiętam ale były w kilku wersjach. Mozesz isc do supermaketu i zobaczyc w ksiązce napraw gdzie to dokładnie montowali ale wystarczy jak powiesz ze potrzebujesz od opla vectry lub kadeta na wtrysku wielopuktowym bosch l-jetronic i gosc powinien wiedziec o co chodzi. Powiedz ze mają miec szare koncówki.
2) Nowe to chyba nawet cos koło 300złszt kosztują, uzywki nie wiem, zalezy jak znajdziesz.
3) Najlepiej w sklepach z częsciami do opli, a jeszcze lepiej w jakis firmach które mają uzywane częsci do nich, złomy i szroty mozesz sobie darowac, tam najczesciej liczą jak za nowe..... No chyba ze nic nie znajdziesz.

Nie tylko Ople, choc to najblizsza alternatywa, to L-Jetronic byl stosowany w szerokiej gamie aut glownie niemieckich i wloskich. Mialy go Ople, VW, Porsche, Fordy, Alfy. Fiaty, Lancie. Glownie modele z przelomu lat 70-80, bo to dosc stary wtrysk. Nie posiada komputera, a sterownik analogowy i jego budowa jest prosta jak budowa cepa

P.S. Jak potrzebujesz to mam caly taki kolektor (tylko nie pamietam, czy L czy LE jetronic, sprawdze i powiem)

No to proponuje znalesc od Lanci, Porsche albo Alfy. Bedzie chyba "troche" cięzko Prędzej juz od VW golfa I lub II

ręki nie dam sobie uciąc ale taki układ stosowany był w peuocie 205 i 505gti, tylkonie wiem czy tam był LE czy LE2, ale wtruski mogą być te same

Możesz wpakować żółte, mama takie w swoim poldku(a komp jest od L-Jetronica, czyli taki jak Twój) i spokojnie chodzi, jeśli Ci bardzo zależy mam też szare(nie ciekły), ale żółte są bardziej dostępne(BMW, Passat, Opel, porsche itp.) Szukać na szrotach, na Alllegro ktoś sprzedaje cały kolektor(wpisz fiat argenta lub fiat 132)

Kolego Hajko posłałem Ci wiadomść pryw

podepne sie pod watek bo mam pytanie czy od jakegos samochodu da rade ten kompletny wtrysk przelozyc znaczy sie z calym osprzetem typu czujniki temp i tps no i z zaworem powietrza dodatkowego