MotoNews.pl

Siedzacy tyl

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Koledzy poradzcie co mam zrobic zeby podniesc tyl samochodu,gdyz jesli zapakuje sie 4 osoby to na dolkach slychac obcieranie chlapaczy o asfalt. Co mam wymienic -amortyzatory czy sprezyny zeby nie ocierac sie droge.

Cytat:
2007-02-23 18:01:49, bartos79 pisze:
Witam Koledzy poradzcie co mam zrobic zeby podniesc tyl samochodu,gdyz jesli zapakuje sie 4 osoby to na dolkach slychac obcieranie chlapaczy o asfalt. Co mam wymienic -amortyzatory czy sprezyny zeby nie ocierac sie droge.

ja bym polecal i amorki i sprezyny(najlepiej wzmocnione)

wymień sprężyny, najlepiej wzmacniane, ja mam takowe założone i wysoko stoi nawet jak wsiądzie komplet ludzi + butla z gazem 65l do pełna

Polecam Ci spręzyny od Astry 1 combi cena 60zl/szt

wymień sprężyny, najlepiej wzmacniane, ja mam takowe założone i wysoko stoi nawet jak wsiądzie komplet ludzi + butla z gazem 65l do pełna

Wiec decyduje sie na sprezyny-pytanko czy mam kupic obojetnie byle jakie wzmocnione czy konkrttnej firmy.Cena od astry tez jest kuszaca.

Cytat:
2007-02-23 18:47:09, bartos79 pisze:
Wiec decyduje sie na sprezyny-pytanko czy mam kupic obojetnie byle jakie wzmocnione czy konkrttnej firmy.Cena od astry tez jest kuszaca.

kup tanie jesli zalezy ci po prostu na tym zeby bylo wyzej to nie ma co kasy ladowac.. ale jesli tyl ci tak strasznie siedzi to zapewne i sprezyny i amory sa do wymiany..

rozumiem ze nie masz nadkoli skoro az szurasz chlapaczami a nadkola sie nie obcieraja ?? bo to az podejrzane

a jak juz szurasz chlapaczami to TYLKO wymiana amorkow najlepiej na gazowe w stylu KYB i sprezyny z astry wyzej wspominane.

wymień amory na gazowe + sprężyny

pozdro

U siebie miałem zamontowane sprężyny od producenta z Lublina + amortyzatory gazowe AL-CO. Cztery osoby, LPG + bagaż bezproblemowo bez otarć.

[ wiadomość edytowana przez: DENWER dnia 2007-02-24 16:53:45 ]

ja mam kyb gazowe od zoltara i seryjne sprezyny (oczywiscie nie fabryczne bo tamte pekly juz dawno) ale mam seryjne niewzmacniane sprezyny i z gazowymi amorkami nic sie nie dzieje..zdarza mi sie zawadzic chlapaczem ale to przy zjezdzie z wysokiego kraweznika co chyba nie jest niczym nienormalnym

Cytat:
2007-02-24 16:48:40, qbaj pisze:
ja mam kyb gazowe od zoltara i seryjne sprezyny (oczywiscie nie fabryczne bo tamte pekly juz dawno) ale mam seryjne niewzmacniane sprezyny i z gazowymi amorkami nic sie nie dzieje..zdarza mi sie zawadzic chlapaczem ale to przy zjezdzie z wysokiego kraweznika co chyba nie jest niczym nienormalnym

mam dokładnie tak jak Kuba

nowe sprężyny ale niewzmacniane oraz gazówki DACO

ogólnie nie narzekam na ładowność ...

załadowany dość ostro, takim oto ładunkiem:

(chyba 14 płyt chodnikowych... )

esperak wcale bardzo mocno nie siedział

jedyny mankament to walący tłumik o belkę...

ale juz mam tak podwieszony, że nie ma prawa walnąć... wcześniej nie miałem

pozdro

A ja mam od ponad pół roku zwykłe sprężyny w kolorze czarnym i du*a stoi do góry jak w tarpanie po klepaniu resorów.

Ja mam założone jakieś wzmacniane Kileny czy cóś, dodatkowo dodałem jeszcze po 1 podkładce pod sprężyny (w sumie niepotrzebnie, ale nie chce mi się ich wyciągać ) i tył stoi teraz nawet ciut za wysoko. A o obcieraniu o nadkole i łapaniu krawężnika przez chlapacze można zapomnieć
Sprężynki zresztą odkupiłem w dooobrej cenie od jednego z klubowiczy.

Ps.
Tylko żeby nie przyszlo Ci do głowy zakładać sprężyn od Kadetta 3/5 drzw. bo są zdecydowanie za krótkie. Sprawdzone na własnym przykadzie .

Kolber7-czym malowałeś bębny(tył)Właśnie wymieniłem i chciałbym je jakoś zabezpieczyć przed rudą a i jak u Ciebie wyglądać mogły by, bo podobają mi się takie.

Cytat:
2007-02-26 10:38:15, gafcio pisze:
Kolber7-czym malowałeś bębny(tył)Właśnie wymieniłem i chciałbym je jakoś zabezpieczyć przed rudą a i jak u Ciebie wyglądać mogły by, bo podobają mi się takie.

Czerwony MOTIP, też zmieniałem bębny i pomalowałem

taką farbą malowałem

Ta farba Ci zejdzie... musisz je do pieca włożyć po pomalowaniu bo Ci zejdzie po jakimś czasie...

Cytat:
2007-02-27 08:21:05, NightFox pisze:
Ta farba Ci zejdzie... musisz je do pieca włożyć po pomalowaniu bo Ci zejdzie po jakimś czasie...

nie opowiadaj bo już parę lat motipa stosuje i jeszcze mi z niczego nie zeszła

Dokładnie, sprężyny do wymiany wystarczą a jeśli stwierdzisz że amorki są do wymiany to też je wymień, ja mam najzwyklejsze sprężyny produkcji polskiej wzmocnione i na prawdę komplet ludzi i trochę bagażu i auto stoi normalnie i niczym nie trze. Koszt takich sprężyn to około 80pln sztuka.