| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-04-04 13:51:52 Przyczyn może być pare:
1.wytarty biały ząbek widoczny po wypięciu przełącznika z kolumny, 2.pęknięta jedna ze sprężynek (są 2) ustalająca biały ząbek 3.zatarta sama dźwignia w obudowie. Pozdrawiam |
akofreda Espero 2.0 CD Płock | 2005-04-04 14:53:04 Jak się do niego dobrać. I czy mozna ten ząbek uzupełnić. |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-04-04 15:15:48
Bardzo prosto... dkrecasz srubokretem 2 srubki w oslonie kolumny kier. i juz praktycznie masz do wszystkiego dostep |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-04-04 15:29:25 z moich doswiadczen wynika ze choc to nie jest konieczne to jednak warto odkrecic oslone o ktorej pisze piotrek..ten element w ktorym zamontowane sa podwietlane przyciski dokola zegarow..potem odkrecic oslone kolumny kierownicy i dopiero wyjmowac..inaczej latwo jes uszkodzic..zreszta wyjecie to jedno ale zlozenie potem do kupy... hehe ) natomiast jak juz sie zdejmie oslone kolumny to przelacznik jest na zatrzask mozna go wysunac wypiac wtyczke i zabrac przelacznik do domu![]() |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-04-04 15:41:24 Czy wy nie macie regulacji polozenia fajery czy jak, ze tyle kombinujecie z ta oslona ?
Ja to pare razy rozkrecalem i tylko bralem na maxa kiere do dolu i bez problemu schodzilo... |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-04-04 19:37:57
no jasne ze nie mamy co za durne pytanie mowisz jakby to bylo standardowe wyposazenie![]() |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-04-04 19:46:47 Ostatnio przerabiałem temat i jedyne osłony które zdejmowałem to te wokół kierownicy. Co do regulacji wysokości : Rzeczywiście myślałem że to wyposażenie standartowe, ale jeśli go nie ma no to faktycznie może być problem, ja opuściłem kierę w dół i poszło elegancko - rozebrałem przełacznik, wymieniłem sprężynę i działa. Co prawda mam jeszcze problem z tym pierścieniem który opiera się o ten biały ząbek a nie chcę sam rozbierać bo nie mam ściagacza do kierownicy i boję śię że poduszka wystrzeli albo że nie wystrzeli jak będzie potrzebna poźniej (odpukać).
PS. Do złożenia potrzebna duża doza cierpliwości. podpowiem że skorzystałem z nitki - przewlokłem przez otwory, zawiązałem później tylko przeciąłem i wyjąłem. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-04-05 08:35:09 Niestety nie ma możliwości naprawienia białego ząbka ( chyba żeby nadlać twardego kleju i wyrzeźbić pilniczkiem),ani podpięcia,czy zapięcia sprężynek.Od żadnego DU (poza Nexią) żadne elementy wchodzące nie pasują.Rozbiórka przełącznika w warunkach amatorskich też nie wchodzi w rachubę ( za dużo elementów strzela ze środka po wypięciu obudowy).Pozostaje ci pogodzić się z tym,albo kupić nowy przełącznik. |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-04-06 12:38:17 Nie, rozbiórka jest możłiwa w warunkach amatorskich. Patent z nitką jest spoko, za I-szym razem poskładasz. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-11 12:48:54 TUTAJ funkiel, nówka, nie śmigana. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-04-11 13:17:09 Zaraz, 65 zeta? To ile stoi nówka w sklepie Bo ostatnio kupowałem przełącznik wycieraczek i w polmozbycie dałem równo 5 dych. |