Silnik gaśnie podczas jazdy:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Problem jak w temacie.Pytam co moze byc tego powodem.Moze to ze mam duzo bledow w kompoterze??Obroty spadaja na postoju nieraz do 500 ale pozniej ida w gore.Innym razem auto calkiem gadsnie....

który rok i jaki silnik

filtr powietrza, paliwa, świece, kable, krokowiec, przepustnica, potencjometr przepustnicy...możliwości jest kupa...

Rok 1996 silnik 1.6 16V. Filtr paliwa i powietrza wymieniony. Swiece i kable wymineniam pod koniec miesiaca. Wiec moze pozostanie przeczyscic krokowy? Albo cos z elektryka

A moze wina lezy po stronie roz%**%&$ katalizatora?? Bo przyznam ze jest on na wykonczeniu,strasznie chalasuje

Cytat:
2006-10-11 17:06:33, maly31 pisze:
A moze wina lezy po stronie roz%**%&$ katalizatora?? Bo przyznam ze jest on na wykonczeniu,strasznie chalasuje

duża szansa, że to to.

Problem rozwiązany. Dziś zmieniłem silnczek krokowy na nowy. Wyprodukowany przez firme hella (albo to zbieg okoliczności albo to ta sama firma co robila do essa halogeny). Wydalem na niego 330 zl i nie wiem czy nie przepłaciłem. Czy ktoś miał do czynienia z takim silniczkiem? Bo jak stary krokowiec był to obroty zawsze byly ok 1000 a teraz jak nagle wcisne sprzedło to raz na dzieciec razy spada do 500 obr. Prosze o info bo jak bedzie cos nie tak to moge go jeszcze jutro oddac.

Up Up