MotoNews.pl

Wklejenie szyby czołowej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wklejic szybe i ile trzeba kleju,i czy oprOcz kleju są poczebne inne srodki np; piner

lepiej zostaw to mechaniorom .... nie wiem dokladnie jakie,ale na pewno potrzebne sa jakies specjalne przyrzady.
pozdro

niedam im zarobic musze to zrobic sam

chytry dwa razy traci

Nie rób tego sam! Nie jest to prosta sprawa. Widziałem jak moją wkllejali to jest bardzo precyzyjna robota i potrzebne są narzedzia do obrobki szkła. Poza tym jak chcesz miec pewnosc ze bedzie ok to wymien uszczelke na nową. Koszt wymiany ok 100zl a uszczelka 60zl.
Pozdrawiam

panowie troche z innej beczki... znacie miejsce poza allegro gdzie moge trafic uzywana szybe ??

ostatnio widzałem jak gość chciał wymienic sam szybe, na parkinguprzed blokiejm, w Audi 80... dał rade ją tylko wydłubać (starą) no ale wklejenie jakoś mu nie poszło.... no i nie obeszło sie bez fachowca.... a widziałem ze miał kleji inne pierdoły... wiec lepiej daj zarobić specom... pzdr

Cytat:
2005-04-10 13:58:41, Artur_ST pisze:
chytry dwa razy traci

Tymbardziej jeżeli nie ma doświadczenia.

Mój tata wiele razy wymieniał szyby (głównie w maluchach ). O ile pamietam do ze specjalistycznych narzedzi miał tylko sznurek :p Zawsze jakos mu to szybko szło. Ostatnio w poldku zmieniał i tez sie udało:p Wbrew pozorom nie jest to chyba takie trudne

Wiesz... w maluchu to ja wszystkie zakładałem i wyjmowałem i zakładałem.... tylko że tam nie są klejone

nie taki diabeł straszny.
wg mnie najtrudniejszy jest demontaz starej, najlepiej użyć do wycięcia strunę gitarową lub specjalną którą można kupić w sklepach motoryzacyjnych /ostatnio widzałem w mieszalni autolakierów i tutaj możesz też kupić maę do wklejenia szyby/.
Sam osobiście stosowałem silikon do klejenia akwariów/czarny/tańszy trzy razy .
Silikon nanoś na karoserie a nie na szybę.jedno
opakowanie 310 ml wystarczy.szybę ,żeby nie spływała zabezpiecz tasmami klejącymi na słupkach i dachu.
Miłej pracy.

hehe no tak przeczuwałem ze w maluchu kleju nie potrzeba bo jakos nie moglem sobie przypomniec zeby tata go urzywał :p