Ogrzewanie w 535

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od momentu założenia gazu zwróciłem uwage że środkowy nawiew daje tylko zimne powietrze , cieplo idzie tylko na szybę i przód dół, pozostałe nawiewy tylko zimne powietrze.
Czy to nagrzewnica totalnie zapowietrzona ?
a jak odpowietryć ?

a może gazownicy odcięli ci całkiem dopływ cieczy chłodzącej do nagrzewnicy?

Gaz podczepili równolegle do obwodu nagrzewnicy ,
nawet zacisnąłem obwód na reduktor i nic, na szybę i na nogi ciepło, (lewa strona , prawa strona jest regulacja temperatury)
a środek zimno, a może tak ma być ???

na pewno miałeś to ogrzewanie po środku zanim założyłeś gaz?? masz klime?? bo to jest rużnica. e34 bez klimy nie grzeje na środek. tak jest w oryginalnej instrukcji. z klimą grzeje.

ja kiedys miałem podobną sytuacje tylko bardziej drastyczną gazownicy w 3 podłaczyli mi parownik bezposrednio do nagrzewnicy i musiałem wybierac albo słabe ogrzewanie w kabinie albo jazda (jak grzałem podczas jazdy to parownik poprostu zamarzał ) to sa własnie fachowcy od gazu
oczywiscie po dojsciu co jest powodem wrociłem tam

Fakt , auto bez klimy i tak ma być że środek nie grzeje,
ale zrozumcie i mnie to auto mam dopiero od marca , a po zagazowaniu wyswietlił mi się komunikat "niski poziom płynu w chłodnicy" (troche im się ulało) 4 litry dolałem. Dobrze że silnika nie przegrzałem.
I dlatego teraz wszelkie usterki to gazowników wina -
np. centralny zamek nie zawsze reaguje na otwieranie bagażnika ?
nie zawsze po wyłączeniu kluczyka wyświetlają się komuni

Cytat:
2005-05-13 16:05:46, Staszek pisze:
Fakt , auto bez klimy i tak ma być że środek nie grzeje, ale zrozumcie i mnie to auto mam dopiero od marca , a po zagazowaniu wyswietlił mi się komunikat "niski poziom płynu w chłodnicy" (troche im się ulało) 4 litry dolałem. Dobrze że silnika nie przegrzałem. I dlatego teraz wszelkie usterki to gazowników wina - np. centralny zamek nie zawsze reaguje na otwieranie bagażnika ? nie zawsze po wyłączeniu kluczyka wyświetlają się komuni

Hmm tak to jest z ingerencją jakimś gazem w beemki - Marcin zaraz mnie skarci za to stwierdzenie.
Napisz jaką masz to klime, zwyklą czy 2strefową? Ta 2ga ma wszędzie silniczki elektryczne które odpowiednią otwierają lub zamykają dopływ powietrza - no i one właśnie lubią szfankować. Po za tym na przednich nawiewach jest taka regulacja - ciepło/zimno, może ona coś nie działa!?