[125p] Problem z zamkami - PILNE!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy zakladanieu centralnego zamka pojawil sie problem, w 3 dzwiach jest ok , natomiast czwarte stawiaja opor, a mianowicie jeden silownik nie ma sily uciagnac tej takiej zdwigienki (tej od skobelka do zamka - tej do blokowania) ja zrobic aby lzej chodzila???????

Napiszcei szyblo bo jutro moj monter do niemiec wyjezdza i znowu bez zamka zostane

A ten skobelek sam w sobie ciężko chodzi ??

najprostrzym rozwiązaniem jest "dzwignia"
ale może to siłownik centralnego jest padnięty...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Skobelek chodzi ciezko, silownik ok bo sprawdzalem z innego kompletu i w przypadku tych dzwi jest podobnie

Ciezko chodzi cala ta dzwignia do blokowania dzwi ?? POMOZCIE

jest na to sposób kup siłownik 6 kilogramowy, on kosztuje wiecej niz zwykły i na 100% bedzie działac , ja w moim mam z tyło oba takie mocne bo rady nie dawały... jeszcze mozesz rozebrac zemek i mocmo nasmarowac, troche mu pomorze

zobacz czy cięgna o coś nie haczą, czy sam zamek nie jest za mocno poskręcany. Nasmaruj wszystko porządnie. Musi działać - przynajmniej u mnie działa =))

Przemek jaki jest koszt takiej przyjemnosci z montarzem ????

Koszt to jeden kompletny zestaw centralnego zamka + czteropak/Komandos/inne . Po co monter, to jest stosunkowo prosta sprawa, a jakby co to na pewno ktoś z regionu jest w tym obeznany .

Bimberku! Koszt to: 50-60 zl zamek + szesciopak Millera(moj mechanik od zamka tylko to pije)
Na szczescie ten od reszty auta pije tylko Zubry i Sangrie

Dzieki wszystkim za rady!
Pozdrawiam.Przemek.

Cytat:
2005-04-13 10:49:19, CarvMachine pisze:
... Na szczescie ten od reszty auta pije tylko Zubry i Sangrie ...

czy to czasem nie o mnie??
zapomniałeś o "patykiem pisane" "dzbanie" i podobnych,aaa i no o "tym" co sie potem ściemnia

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek