Maty wygłuszające

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie: jak się montuje maty wygłuszające? drzwi skaładają się z dwóch powłok zewnętrznej i wewnętrznej. na wewnętrznej są korbki, klamki, tapicerka... na którą powłokę wkleja się matę?

siup do góry w celu odświeżenia, pomóżcie....

O ile dobrze wiem to maty przyklejasz na blachę, zaklejając te dziury w dzrwaich

Cytat:
2005-04-14 13:04:03, anton pisze:
O ile dobrze wiem to maty przyklejasz na blachę, zaklejając te dziury w dzrwaich

...czyli nie na zewnętrzną powłokę, tylko na wytłaczankę do której jest "wszystko" przykręcone, tak?

Generalnie chodzi o to zeby z drzwi stworzyć zamkniętą skrzynię, bo to daje lepsze efekty odsłuchowe... czyli powinieś zakleić wszystkie większe otwory jak np tutaj....

Gorzej jak ci później np. pęknie linka od szyby albo klęknie zamek... ale wiadomo jakie jest tego prawdopodobieństwo

Szkół jest kilka Najcześciej matami wykłada się wewnętrzną część zewnętrznego poszycia drzwi (świetne zdanie ) i tą od środka auta na którą przychodzi tapicerka

Hmmm... a czy głośnik nie powinien czymś oddychać? Tzn. czy nie powinno zostawiać się jakiegoś otwartego otworu na poszyciu wewnętrznym?

A spójrz na skrzynie basowe typu zamkniętego... one też nie mają żadnych otworów oddechowych......