[Pony] Dystanse

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Niezbyt wiem czy to tu czy to do działu technicznego

Mam takie pytanie - czy ktoś próbował (lub ma) poszerzony tył Ponówki ? Jakie dystanse stosowaliście ? szerokość, czy stawialiście koła jednych długich szpilkach, czy przechodziliście, na szpilki zaprasowanych w dystansach, czy tez przechodziliście na śruby wkręcane w dystanse ?

Pozdrawiam.
_Misio_

Ja mam zalozone dystanse z tylu, 17mm z kazdej strony i do tego musialem wymienic szpilki na dluzsze...z tego co pamietam zaplacilem za wszystko kolo 350zl...
pozdrawiam

A stare szpilki masz jeszcze ?
Jakie masz felgi - szerokość i ET i jakie oponki masz na tym?
Rozumiem ze mieści się Ci to spokojnie w nadkolach - nie poszerzałeś nic.
Pozdrawiam.
Misio

Witam ponownie
No to już sprawdziłem sobie i napisze bo moze komuś to będzie w przyszłosci potrzebne. Długość szpilki fabrycznej wynosi około 25mm. Jak wstawiłem z tyłu dystanse po 25mm (mam nadzieje ze piasta i zawieszenie wytrzyma taką zmianę rozstawu kół) i posiadam felgi prawdopodobnie z ET 38 (mam je malowane i nie najlepiej widać ale napewno ET mieści się między 34-29) to przy feldze 14 calowej o szerokosci 6 cali i oponie 175/60R14 koło wyglada świetnie, mieści się z fabryczne nadkole (minimalnie, ale prawdopodobnie dystans 30mm był by jeszcze możliwy przy takich parametrach koła lub pozostawiony taki dystans a szersza opona).
Autko wyglada extra - przednie koło chowa się od góry w nadkolu - niestety mniejwięcej od listwy odbojowej w dół wystaje i chlapie po drzwiach (już zakupiłem odpowiendzie fartuchy), tylne koła siedzą troszkę głębiej ale jak to widac w każdej Ponówce one są dosć mocno "wciśnięte" do srodka - teraz są prawie równo z błotnikiem. Narazie mogę napisać tylko wrazenia estetyczne - pewnie za jakieś 2-4tygodnie napiszę jak to wpłynęło na zachowanie auta (mam nadzieje ze bardzo pozytywnie )
Pozdrawiam.
_Misio_