Fotel w e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktos problem albo mial ze skrzypiacym/stukajacym fotelem? u mnie jak wjade na jakies nierownosci to zawieszenie i plastiki nie wydaja zadnych dzwiekow ale fotel zakluca cisze:/ sa moze przy fotelu jakies wymienne elementy czy mocowania ktore sie zuzywaja i moga halasowac ??

Ja odkręciłem w E30 fotele z przodu, nasmarowałem wszystkie możliwe części metalowe mogące trzeć, podokręcałem co się dało i mam już spokój. Zobaczymy na jak długo...

Cytat:
nasmarowałem wszystkie możliwe części metalowe

dokładnie tak kto smaruje ten jedzie!!!!

U mnie jest podobnie. Jak nie siedzi nikt na siedzeniu pasażera ta na nierównościach coś stuka. Jak ktoś siedzi jest OK. Próbowałem coś z tym robić, ale nie mam pojęcia jak odkręcić fotel i coś wylookać. Może wiecie co to stuka ??

U MNIE JEST TO SAMO - patrzyłem po spód , obicie wraz z gąbką jest zamocowane do "stelarza metalowego " i na tym połączeniu stuka - narazie nie mam koncepcji jak sobie z tym poradzić , wiem że mam strasznie zniszczoną tapicerkę i ogólnie muszę sie rozglądnąc za jakimiś fotelami albo zmianą tapicerki .

A mnie najbardziej denerwuje skrzypienie. Mój fotel skrzypi i pasażera i jakieś pieprzone plastiki przy dzwigni zmiany biegów.
Słyszałem że smarowanie pomaga ale tylko na jakis czas.
Na ogół jeżdżę z włączoną muzyką i nie słysze tego skrzypienia, ale gdy już jadę bez muzyki dostaje furii!!!
Z jednej strony tak myślę, że już nie są to nowiutkie samochody i mają prawo ich siedzenia skrzypieć. Porównując np. poloneza tam siedzenia i ogólnie cale wnętrze skrzypi już po 2 latach użytkowania.

Cytat:
2005-04-12 13:03:17, tolo84 pisze:
Ma ktos problem albo mial ze skrzypiacym/stukajacym fotelem? u mnie jak wjade na jakies nierownosci to zawieszenie i plastiki nie wydaja zadnych dzwiekow ale fotel zakluca cisze:/ sa moze przy fotelu jakies wymienne elementy czy mocowania ktore sie zuzywaja i moga halasowac ??

Po angielsku:
http://www.logun.org/manualseat.htm

[ wiadomość edytowana przez: Peet dnia 2005-06-01 12:33:50 ]

u mnie halasowanie fotela ma zwiazek z regulacja w pionie, jak wezme troche nizej albo wyzej to jest cicho. tylko na jednym poziomie cos sie wyrobilo.

tolo84 napewno wyrobiły się zapadki ja mam podobnie tylko przy regulacji w poziomie. Tylko że u mnie nie skrzypi.