Problemy z obrotami -czesto gasnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam! Mam taki problem czesto gasnie mi silnik- zazwyczaj jak tylko puszcze pedal gazu od razu obroty leca na "0" i zaswiecaja sie kontrolki- mam instalacje LPG i tak sie dzieje na gazie-np. na skrzyzowaniach- ale na benzynce (mam 1- wtryskowy silnik) tez obroty leca -lecz raczej nie gasnie-zdarza mu sie tez cos takiego ze podczas jazdy np.przy probie zmiany biegow obroty zatrzymuja sie np. na 4000 i silnik wyje -ale zdarza sie to tez odrazu po odpaleniu auta-dpalam i obroty na 3-4tys i wycie silnika(dzieje sie tak przez 3-5 sek- czasem pomaga depniecie na hamulec kilka razy i spadaja)- jakby cos sie zawieszalo. Zauwazylem ostatnio ze cos czasami nie pali mi 2 GAR-znaczy raz pali a drugim razem nie - czy to moze miec cos wspolnego z tymi obiawami- czy to raczej wina silnika krokowego?

moze ci spadl jakis waz podcisnieniowy np do odpowietrzynia kalu korbowego sprawdz to

PYKU a w ktorym miejscu sa te weze do podcisnienia- wezy w essim jest kupe ale te do podcisnienia??? nie iwem za bardzo

przeczysc krokowca , sprawdz sonde

a ja wiem na 100% co to jest bo tez to mialem, musisz oslonic wlot powietrza do filtra przed podmuchami, on ma brac tyle powietrza ile potrzebuje bo jak cos tam wdmucha to rozrzedza gaz i mieszanka staje sie nie wybuchowa. pozdro

kurcze nie przeczytalem do konca, apropo zatrzymujacych sie obrotow to sprawdz linke moze sie zawiesza, najlepiej wymienic, a co do gasniecia to mogą byc swiece lub przewody wysokiego napiecia( te co dopwrowadzaja prad do swiec) przy lpg te 2 ostatsnie podzespoły musze byc w idealnym stanie non stop, mnie tez czeka wymiana przewodów, a co do swiec do lpg to najlepsze sa NGK z tym jednym czyms na gorze kurcze ach te dziurynie pamietam jak to sie nazywa. Pozdro

hmmmmm a ja proponuje wziąśc wiadrko udac się na pobliskie bagna pogadac z kim trzeba i załatwic całe wiaderko równych obrotów ,następnie iśc do samochodu wlac nowe równe obroty przez specjalny ężyk w wiadomym miejscu i kłopocik z główki a tak powaznie to fordy tak mają (mój nie ma )

ja tam stawiam na sondę lambda

Stawiam na krokowca i na reset komputerka!! Mnie pomogło na gazie i na benzynce. Niestety do resetu kompika trzeba pojeździc do 50 km bez LPG Musi się odzwyczaićod gazu i nauczyć znów benzynki to na gazie później pojedzie. Sprawdź jeszcze filteerek odpowietrzenia komory zaworowej w korku wlewu oleju. Potrafi zadusić autko!!