GAZ do Opla Omegi z silnikiem 2.6i DUAL RAM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAm samochód Opel Omega Z roku 92 z silnikiem 2,6i z systemem Dual RAM.

No i ostatnio ktoś mi napisał że do tego silnika można założyć jedynie sekwencję.

JAk myślicie czy nieda się założyć innej instalacji tylko sekwencyjną?

ja ma podobny silnik w senatorze, też niektórzy tam mówili ale te silniki chodza tez dobrze z tanią instalacją, trzeba tylko zdobyć trochę wiedzy jak to zrobić no i znaleźć chętnego gazwonika, ja już znalazłem i jesytem w trqwkcie instalowania

od wrzesnia troche czasu minelo. mozesz podzielic sie wrazeniami z uzywania instalki na DualRamie?

Ja mam zwylka instalke i jest ok nie narzekam na poczatku tylko troche strzelala ale wymienilem swiece i jej przeszlo.Nie masz sie co rzucac na sekwencje.pozdro

Cytat:
2005-04-13 16:53:50, omesiaomesia pisze:
Nie masz sie co rzucac na sekwencje.

sekwencji, albo nawet ciaglego wtrysku gazu na pewno nie chcę, ale jak uda sie bezproblemowo zamienic 2,6 na 3,0 to tak zrobię. jezeli swap bedzie oznaczal jakies kwasy to zaloze zwykla 2 gen. na obecny endżin.

Dax ile ci pali twoja omega gazu po miesicie i na trasie?

Cytat:
2005-04-13 19:45:28, omesiaomesia pisze:
Dax ile ci pali twoja omega gazu po miesicie i na trasie?

oczywiscie gazu nie pobiera bo nie ma jak

co do benzyny to srednio wychodzi w granicach 10l - żadko jezdze typowe dlugie trasy jak i tylko po miescie. w trasie pali 8,5 - 10, a w czystym miescie jakies 14, chociaz moge zrobic w dzien roboczy 100km po Wawie i najblizszych okolicach i spalić 9. Bardzo duzo zalezy od stylu jazdy i pilnowania chwilowego zuzycia.

ja na benzynie prawie nie jezdze ale jak przelaze na benzynke to calkiem calkiem niezle idzie bo na gazie to juz nie jest to!