Problem z oponami (nie bylo)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

mam problemik, przejrzalem forum i nie znalazlem nic na ten temat.

Chodzi mi o halasliwosc opon. Mam obecnie letnie oponki 195x50x15: przod michelin pilot exalto (bieznik kierunkowy), tyl: Goodyear eagle touring nct3 (bieznik asymetryczny). Ktores z nich (podejrzewam goodyeary, ale po czytaniu opinii uzytkownikow z opony.pl sam juz nie wiem) strasznie mi hucza (to juz nawet nie szum, a huk, dzwieczny huk - lozyska to nie sa, bo na zimowkach jest cisza, pozatym lozyska wymienialem) najglosniej miedzy 80 a 90 kmh, ale powyzej tez jest bardzo glosno. Czy ktos uzywa moze ktorychs z tych opon w celu zweryfikowania halasu jaki emituja?
W zwiazku z tym halasem, chcialbym jedna pare zastapic jakimis nowymi oponami, i tu Was prosze o doradzenie mi jakie moglbym wybrac. Dodam, ze nie jezdze brawurczo, na granicy przyczepnosci, nie pale gum, omijam dziury. Zalezy mi aby nie byly bardzo glosne, i w granicach gdzies do 230 za sztuke.
Bardzo prosze o pomoc, bo w przy tych gumach wlasnych mysli nie slysze (kupilem z nimi samochod).

Pozdr.

Miałem michały pilot exalto 205/55/16 w lagunie. Wyły bardzo głośno kiedy się kończyły. Też sprawdzałem łożyska itp. a okazało sie że to opona jak ma niski bieżnik zaczyna hałasować. Spróbuj pożyczyć od kogoś koła, przejedź się na nich i będziesz wiedział.

Prawidla Sztuki oponiarskiej mowią że opona kierunkowa bedzie oponą głośniejsza od opon symetrycznych - czy asymetrycznych. Wiec podejzewam ze problem tez sa goodyeary. TO tyle jezeli chodzi o teorie a w praktyce to chlera wie