Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bialy (A) Miłośnik FSO ![]() wawa | 2005-08-05 22:41:13 Z zacisku ogólnie? Czy np. pękł wężyk albo cieknie z odpowietrznika? ----------------- --- Biały --- ten zły admin |
BassenMS Miłośnik FSO Warszawa-Praga Płd. | 2005-08-05 22:46:07 Jeśli to wężyk albo odpowietrznik, to raczej nie bój się kosztów, nie powinny być wysokie - głównie robocizna. |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-08-06 00:59:56 A zdarzyło się komuś kiedyś żeby pękł zacisk? Opcja wycieku z pod tłoczka też odpada bo to by ciekło a nie sie lało raczej ![]() Jeszcze pojawia się jedna ważna kwestia - jakie masz auto ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2005-08-06 01:02:39 ] |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2005-08-06 22:58:47 czysciles zacisk moze papierem sciernym zeby lepiej chodzil ?? jezeli tak to jaka gradacja??
a moje zdanie takie ze podwineła Ci sie ta gumka |
![]() SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2005-08-06 23:02:18 kupiles trefny oring poprostu. albo nie oczysciles do konca tloczka ze rdzy i płyn ucieka. kazda uszczelke zanim zalozysz sprawdz bo one sa ciete z metra i czesto bywaja zle uciete i nie trzymaja kształtow. kup nowy zestaw naprawczy i rozbieraj zacisk |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-08-06 23:20:35 w zacisku (przednim) jest: tłoczek, uszczelniacz (taka gumka czarna okrągła) ?oring? oraz gumowe przeciwkurzowe okrągłe uszczelki które nie mają wpływu na wyciek
wymieniałeś uszczelniacz ? - to ten co uszczelnia tłoczek [ wiadomość edytowana przez: LifeGuard dnia 2005-08-06 23:30:31 ] |
![]() Bialy (A) Miłośnik FSO ![]() wawa | 2005-08-06 23:25:49 Dokładnie chodzi o ORING! to co jest wewnątrz zacisku (na tłoczku) ----------------- --- Biały --- ten zły admin |
![]() SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2005-08-06 23:48:12 no to o czym mowisz to oslona przeciw-kurzowa. przez to sie nie leje. leje sie zazwyczaj z uszczelniacza ktory jest jeszcze glebiej, pod tłoczkiem.
|
PeVIN Tarnów | 2005-08-06 23:54:23 no to GITARA... to wlasinie chcialem uslyszec......Duzo roboty jest przy tym aby to wymienic, ..ten uszczelniacz pod tloczkiem ?????? |
![]() SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2005-08-07 11:03:01 no tyle samo co wczesniej... wywalasz tłoczek, srubokretem wyciagasz uszczelniacz, zakladasz nowy i skladasz wszystko
pamietaj o breakpaste i zasadzie na dwa młotki [ wiadomość edytowana przez: SPAjK dnia 2005-08-07 11:28:10 ] |
![]() jose Miłośnik FSO '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-08-07 15:13:51 Podobną wymianę przeprowadziłem na polu namiotowym wczoraj ku uciesze okolicznej gawiedzi. Oring w pp zacisku powiedział 10* po 2000 km. Czas naprawy 30 minut, łącznie z odpowietrzeniem i przerwą na browar. |
![]() Siurzewski Miłośnik FSO Fiat 125p. Łódź | 2006-04-02 17:22:28 Witam
Mam taki sam problem jak kolega. W sobote rozebrałem z kumplem hamulce przednie w swoim 125p. Wyczyszczone zostały wszystkie szpargały. Założyłem używane zaciski bo w moich ukręciły się odpowietrzniki. Kupiłem: Zaciski 2szt. Odpowietrzniki 2 szt. Gumki wewnętrzne ( oringi to się chyba nazywa ) szt 2 Gumki zewnętrzne te do kurzu. Nowe tarcze i klocki. Paste Poskładaliśmy wszystko do kupy na paste , powciskaliśmy dokładnie i na spokojnie wszystkie gumki. Tłoczki wciskały się palcami, odpowietrzyliśmy układ. Efekt - idealne hamulce ![]() ale... to było w sobotę, w niedziele rano odpalam samochód chce wyjechać a tu klops , pedał hamulca wpada w podłoge , myśle sobie co jest kur%^%^ , wsiadłem w innego fiata czy jak ?? ![]() Koło przednie lewe od kierowcy zalane płynem , zbiorniczek pusty. Rozebraliśmy to koło jeszcze raz, oring był na odcinku 4 cm udarty, obciął go tłoczke podczas wsadzania, przywiozłem nowe gumki posmarowaliśmy poskładaliśmy , odpowietrzyliśmy idealnie..... ale znowu cieknie !! I teraz pytanko. Gdzie kupie normalne gumki które będą uszczelniać ?? Najlepiej w Łodzi ![]() Czy można delikatnie wyrównać papierem ściernym rant tłoczka na pół okrągło aby delikatniej i łatwiej wszedł w otwór zacisku ?? Czy jeśli nałoży się za dużo tej pasty to może być to przyczyna że cieknie Jade zaraz rozebrać to 3 raz ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Siurzewski dnia 2006-04-02 17:26:59 ] |