| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-04-13 16:38:37 A czy występuje jakaś zmiana przy podskokach (np na górkach). Jeżeli tak to można podejrzewać przeguby....
Silnik i sprzegło odpuść, jeżeli faktycznie natężenie dźwięku zależy TYLKO od prędkości. W najgorszym wypadku łożysko na wałku zdawczym skrzyni, albo co gorsza dyferencjał... ale przecież te skrzynie się nie psują... A sprawdzany był poziom oleju w skrzyni? Może go gdzieś zgubiłeś? [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-04-13 16:39:43 ] |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-04-13 20:43:34
1. Myślałem raczej o tych wewnętrznych przegubach w skrzyni, gdzie wpina sie półosie. Mechanik jakby był dobry toby znalazł przyczynę 2. Cholera wie, ale to jakieś naprawdę dziwne zjawisko. Pytanie (tak strzelam na ślepo trochę) Może jeżdziłeś ostatnio z różnymi oponami / kołami na przedniej osi? Dyfer tego nie lubi... A może to wyje z tylu i tylko tak rezonuje? A prędkościomierz ci dobrze pracuje? Sam nie wiem... |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-04-13 21:47:17 Moje pierwsze skojarzenie po opisie jest takie jak Rysia - pompa wody |
esperado Espero 1.5 GLX Tarnobrzeg | 2005-04-13 21:55:38 A czy my się kiedyś doczekamy, takich stacji serwisowych (jak np. w Niemczech), gdzie mechanik jest od tego aby znalazł przyczynę i wymienił co trzeba? Klient przyprowadza wóz, mówi że mu coś dzwoni (szumi, stuka itp.) i jedyne co go obchodzi to, to kiedy będzie mógł odebrać samochód. |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-04-13 22:47:42 pompa wody jest nierozbieralna-wymienia się całą.Dobrą metodą osłuchania silnika jest przystawianie ucha poprzez drewniany kołek do poszczególnych elementów silnika.Stary niezawodny sposób.Słychać co i w którym miejscu się dzieje.Powodzenia. |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2005-04-13 22:54:29
a co uwazasz ze tak w Polsce nie ma ??? jaki kraj mamy taki mamy ale bez przesadyzmu |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-14 06:54:18
A to zależy ile Ci mechanicy zarabiają, bo jak pracują za min.socjalne + 100 zł lewizny to szybciej rozkradną samochód niż go naprawią. Ale co się im dziwić. |
Baspio Espero 1,5 Jaworzno | 2005-04-14 20:51:24 nullNAVI DUUUUUUŻE PIWO
Co prawda olej był, ale o 120 gram za mało. Gostek zlał, zmierzył ile jest, dolał do 2.1 litra i jak na razie CISZA.Po przejażdżce pooglądał i stwierdził, że uszczelniacz prawy będzie do wymiany. Dałem 10 i bez wymiany połowy auta jest po 140 km CISZA. A co do mechaników to jak się nie ma swojego dobrego znajomego to dupa, albo trza mieć pełną kieszeń. WIELKIE DZIĘKI NAVI za 100% sugestie |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-04-15 00:02:12
z chęcią )
Albo kumpli na forumie
Prosze bardzo
Jednak nie chcę cie martwić. Jak skrzynia jeździła ze zbyt małym poziomem oleju to jej to na zdrowie nie wyszło. Obawiam się że może szybciej sie rozlecieć. O jakieś 200 000 km - czyli przy 300 000 km ![]() |