MotoNews.pl
5 Elektryka w 2105 (92584/12) - PT

Elektryka w 2105

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś ma pomysł jak poprawić elektryke w "5" tak aby było normalnie? Mam za dużo kabli pod maską i nie wiem co z tym zrobić, mile widziane własne ulepszenia.

Dyku - pi pierwsze zlikwiduj ta długaśna mase co tam masz i niech ci Pablox da jego stary kabel masowy.

Potem wartoby poczyscic kontektorki które wchodzą do skrzynki bezpieczników od strony silnika i kabiny. Generalnie możesz poczyścic wszystkie strategiczne wtyczki (np. tą która idzie do wentylatora na chłodnicy).

Raczej nic nie skrócisz oprócz tej twojej masy.

Aha - no i podstawa to porządek z ładowaniem. Musi BYĆ i musi być w miare stałe.

Dzięki za rade, kabel już mam, musze prawdopodobnie wymienić diody w alternatorze i przejrzeć kable podłączone do niego. Tak wogule przejżeć wszystko co tam poprzedni właścićel wmontował.

Cytat:
2005-04-20 13:46:06, dyku pisze:
Dzięki za rade, kabel już mam, musze prawdopodobnie wymienić diody w alternatorze i przejrzeć kable podłączone do niego. Tak wogule przejżeć wszystko co tam poprzedni właścićel wmontował.

Grunt to prawidłowe ładowanie. Jak to uzyskasz to możesz zacząć robić porzadek z kablami.