Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-04-05 21:06:08 Napewno musisz zaczac od sprawdzenia paska rozrzadu czy byl dobrze zalozony, pozniej regulacja zaplonu, gaznika i LPG.
Sprawdz tez czy ktorys hamulec nie trzyma ci auta, z przodu zaciski hamulcowe sa czasem przyczyta spowolnienia auta. P.S. Silniki w samarce maja dobra dynamike i lubia wkrecac sie na obroty P.S.2. Popatrz na zegar, jest tam max w prawo 180, wyobraz sobie ze przy dobrym wietrze wskazowka powinna tam dojsc, tyle ten silnik potrafi - warunek poprawna regulacja, i dobry ogolny stan techniczny samochodu |
![]() krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2005-04-05 22:42:00 Jezeli pomiedzy reduktórem a gaxnikiem masz zawór to odkreć go troche.Powinno być lepiej.Prawdopodobnie dostaje za mało gazu.Ja jak u siebie dokreciłem srubę zeby mniej paliła to prawie ze ją pchałem |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2005-04-05 23:54:23 dr Dobry!!
To naprawde bardzo Dobry doktor!! ![]() ![]() Moze rzeczywiscie instalacja gazowa jest bardzo skrecona, moze jest za duze zwężenie na gaźniku.. |
![]() Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-04-07 01:39:21 Max 90km/h to ciut przymalo biorac pod uwage ze wczoraj z 4 osobami pelna butla gazu i zbiornikiem paliwa i pelnym bagaznikiem moja pojechala 170 (nie byl to koniec) na gazie ![]() ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-04-07 10:08:06 to co mowi DJ ma sens...
moze wywal ten pieprznik od gazu i popatrz jak sie zbiera na benzynie. zobacz tez czy zaworki na butli masz odkrecone jak nalezy. no i pokrec sruba na wezu gazowym troche moze.... moze jest za mocno skrecona? no i lewe powietrz - to podstawa. gAz wrazliwy jest na to.... |
Dadi SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Brzeziny k.Łodzi | 2005-04-08 13:21:11
Chyba wiem co piszę ! Nie wiem czemu ale na nowych świecach dedykowanych do gazu motor nierówno pracuje. Zgodnie z waszymi sugestiami zaczne od rozrządu i zapłonu. |
![]() nerwus Łada Samara sprzedan ... Polska | 2005-04-08 15:06:07 Ja mysle ze regulacja zaplonu ci pomoze. Zreszta zobacz jak jest ustawiony. Ostatnio fachowiec regulowal mi gaz i wzial sie za zaplon dal na max na - ![]() ![]() ![]() ![]() |
el_comendanto (M) SYMPATYCZNY GOŚĆ トヨタカムリ | 2005-04-08 16:21:26
Nie tyczy sie to Twojej wypowiedzi,tylko innych, bo zastanawiaja sie nad wina po stronie LPG, a skoro na benzynce jest minimalnie lepiej, to przyczyna jest gdzie indziej ![]() pozdr. |
![]() Lewy_lowicz SYMPATYCZNY GOŚĆ Łowicz | 2005-04-08 18:18:42 Trudno tak na odległość, na pewno warto zmierzyć komprechę, żeby wiedzieć czy z silnikiem wszystko ok. Później spr. czy pasek rozrządu dobrze zaożony, regulacja zapłonu.
Przypominam, że w samarach też ustawia się zawory tylko, że płytkami i na długo starcza, ale jak szukamy przyczyny, to może być toto ![]() |
Dadi SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Brzeziny k.Łodzi | 2005-04-08 19:30:11 Podajcie mi ceny robocizny za:
1. wymiana paska + napinacza 2. regulacja zaworów 3. regulacja zapłonu 4. regulacja gaźnika |
Dadi SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Brzeziny k.Łodzi | 2005-04-13 19:22:09 1. wymiana paska + napinacza 40 zl (pasek + rolka napinacza ~100 zł)
2. regulacja zaworów 40 zl + płytki (8* 4 zł) A tak przy okazji to byłem u mechanika i zmierzyliśmy ciśniene tylko na 1 cylindrze (było późno około 18tej) i na ciepłym siliniku było 11,4 (jakie powinno byc ?) Poza tym mechnik przestawił mi zapłon (był chyba na skrajnym położeniu) efekt jest taki , że samochód zbiera się o niebo lepiej i "nawet" przyśpiesza na 5 biegu. Fakt , że wszystko tak na oko i ucho wiec i tak trzeba to ustawić dokładnie. Przy okazji rozkręcił mi o 1 obrót gaz i jest znacznie lepiej. Aha we własnym zakresie gdy odkręciłem korek wlewu oleju i dodałem gazu to leciały takie drobne kropelki oleju ale nie było spalin. Czy to normalny objaw (z tym olejem) ? Przy okazji wyszła na jak jeszcze jedna ustarka ![]() |