[126] regenracja chromowanego klinu uszczelki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich i mam pytanko.Czy uszczelke z klinem zdjętą
z samochodu można jakoś odnowić.chodzi mi o sam klin żeby był srebrny.

PRZECZYTAJ REGULAMIN!!!

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-09-29 22:56:31 ]
[ powód edycji: REGULAMIN ]

witam , Świeżaka
nie wiem czy znam odpowiedź na twoje pytanie ,ale wiem jedno :
w temacie raczej napisz coś w stylu : "[126p]Uszczelka z klinem"
bo zawsze trzeba określić w temacie model samochodu i (żeczowo) problem.
A że jesteś nowy? Witam serdecznie!
Przy okazii radze się zapoznać z działaniem wyszukiwarki , może tam coś będzie????
Jeszcze raz serdecznie witam i pozdrawiam...

a ja radzie skontaktowac sie z forumowiczem CZUCZU, jest maniakiem 126p i zapewne takie kliny w dobrym stanie potrafilby zalatwic

Samael zmartwie cie ale nie jestem w stanie.
Towar deficytowy ........
Jezeli masz uszczelke z miejscem pod klin to jest wyjscie ....... W sklepach z tapetami listwami sa malutkie listewki chromowane......
Sa od 3 mm do 10 wiec napewno by podeszło - troche roboty pilnikiem i bedzie nie do poznania !!!!

Witam Nowego
Czuczu rozwiń to troszke jeśli możesz
Bo to całkiem ciekawa opcja.
Czy te listewki są metalowe, czy plastikowe i czy się ładnie gną...

Wujek jedziesz na gielde na balice i kupujesz na metry elastyczne listwy ozdobne, sa w roznych szerokosciach i pakujesz to w uszczelke podgrzewajac suszara na przyklad listewke na rogach szyby... albo prosciej jedziesz na wycieczke po zlomach krakowskich i wyciagasz kliny ze starych 125 tek ja tak ze 3 auta juz zkompletowalem ostatnio kliny do 128 dorobilem od 125 ze szrotu

Co do tego czegos o czym pisze CZUCZU to wiem ze to nazywa sie SZPROSAMi i jest to z czegos co sie gnie wiec powinno przypasowac:]

POZDRAWIAM

bambino a pokaż swoje 2 bolidy 75 i 76 moze jakies foty ?

Doman trafiłem na to przy robieniu na cacy uszczelki do 125 .......
Przyjechał do kumpal dziadzio na szrot i jakos mnie naszło ......
I o dziwo to sie sprawdziło ......

stary temat... ale mam taki mały problemik posiadam już te wspaniałe uszczelki wraz z klinem ale... klin ten jest w jakiejś plastikowej/gumowej koszulce i wogóle chromu nie widać (tylko w miejscu "zawleczki") czy mogę po prostu wyciągnąć ten chrom z tej "koszuki"?? albo możę zetrzeć papierem wierzchnią warstwę tej koczulki, PORADŹCIE!!??!!??!!

Witam
Przerabiałem to samo ostatnio
niestety pod tym plastikiem jest (a często była dawno temu)
srebrna farba.jeżeli zdejmiesz tę folię/plastik to resztki tej farby odlezą razem z nim i klin do wyżucenia.
Pozdro

mam taki sam probelm i takie same uszczelki. ktos z forum mi pisal e machał to papierem wodnym. ja npo zgubilem jedyna zawleczke do klina a drugiej niedostalem......i tera zbadz tu pan madry.

A co to jest zawleczka do klina??
Czy to może taka blaszka 90 stopni??
Jeśli tak, to na każdym szrocie można wyrwać, nawet jak czarna, to wystarczy ściągnąć farbe
Pzdr

zawleczki zawleczkami, ale jak ten chrom wyciągnąć spod tej "koszulki" gumowo-plastikowej