Zetec czujnik temperatury

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam mały problem, wymieniałem z kolegą silnik w kombicy 93r,silnik 1.6 16v .Nie działa wskażnik temperatury silnka,z prawej strony przy filtrze powietrza wisi kabelek,jak go połacze z masą to wskaznik idzie do góry.problem w tym ze nie ma go gdzie wetknąć .nigdzie nie widać czujnika.I własnie mam pytanie. Gdzie jest czujnik w tym modelu??
Dzięki z góry za pomoc.

Czujniki temp są dwa i obydwa na obudowie termostatu. Od góry do kompa, od dołu do wskaźnika. No jest jeszcze trzeci, ale ten jest na przewodzie z chłodziwem i włącza wentylator.. A tak przynajmniej jest w 1.6 16V '97

Cytat:
2005-03-03 14:20:36, Kielek pisze:
Czujniki temp są dwa i obydwa na obudowie termostatu. Od góry do kompa, od dołu do wskaźnika. No jest jeszcze trzeci, ale ten jest na przewodzie z chłodziwem i włącza wentylator.. A tak przynajmniej jest w 1.6 16V '97

tak samo jest w każdym zetecu

Dokładnie, czujnik był pod termostatem.Nie wiem po co ten kabelek dynda wprowadził nas w błąd.Dzięki za odpowiedzi.Czujnik wymieniony i smiga aż miło
Pozdrawiam!

mam ten sam problem tylko że czujnik na desce wskazuje co chce raz w góre raz w dół, a wentylator ani mru mru , gdzie jest ten termostat?? też go wymienię, a co mi tam

mój też czujniczek pokazuje co chce , będzie trzeba go wymienić niedługo