Uszczelniacze na zaworach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie do klubowiczów jaki jest koszt uszczelniaczy na zawory do ponego 1,5 i czy trzeba ściągać głowice bo słyszałem różne wersje.

Z tego co ja się znam na rzeczy, koszt jest niewielki (kilka PLN za sztukę). Natomiast co do zmiany... Jest metoda bez zdejmowania, musiałby to zrobić ktoś kto już się z tym obeznał. Ja osobiście sugerowałbym zwalenie głowicy, szlify, lizania itd itd. no i porządna uszczelka. Wiadomo, że koszta większe ale... Przynajmniej bedzięsz miał z głowy głowicę na dłuższy czas. Swego czasu jeden z klubowiczów mówił mi, że są dwa rodzaje uszczelniaczy - jedno i trzy wargowe. Nie wiem na ile to prawda, ale do niego można mieć zaufanie w tej kwestii.
Gadi

[ wiadomość edytowana przez: gadiemus dnia 2005-04-07 20:15:56 ]

Jeżeli ktoś jest na 100% pewny, że to tylko uszczelniacze trzeba wymienić, to nie ma potrzeby zdejmowania głowicy i podnoszenia kosztów naprawy. Przy większych przebiegach (200-300 000km i więcej) ten zabieg jest wskazany.

wtym sklepie : www.moto.sklep.pl są po 4zł sztukaX8=32zł. Jeśli chodzi o wymianę to W Świnoujściu to robią za 180zł - za 16sztuk (bez zdejmowania głowicy). Czas wymiany 3 godz.

Zgadzam sie, mozna je wymienić bez ściagania głowicy, chyba że masz wycieki spod uszczelki, i za jakiś czas i tak planujesz wymienic uszczelkę, to bardziej może sie bedzie opłacac zrobić uszczelke i uszczelniacze. Tylko wymiane uszczelniaczy bez ściagania głowicy nie każdy warsztat Ci to zrobi bo trzeba miec specjalny przyrząd i wiedze.....

Mariogr gdzie w Świnoujściu to robią ??

witam kolegę ze Świnoujścia. Zadzwoń tu :

CENTRUM MOTORYZACYJNE
ul. ul. Rycerska 6,
72-600 Świnoujście
tel.: +48 91 3219996

co prawda nie wymieniałem uszczelniaczy bo sypnął mi się rozrząd i zmieniłem silnik, ale przez tel. uzgodniłem z nimi taki koszt wymiany.

dzięki za wskazówki parę dni nie było mnie na necie i dopiero dzisiaj odczytałem wasze opinie kurcze wycieków nie ma ale ma 208 tys przebiegu gadałem z gościem i powiedział że wystarczty tylko wymienić uszczelniacze na zaworach i chyba tak zrobię w razie wu będę potem się dalej martwił