Jaka moc?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam pytanie odnosnie mocy silników 1,6 16v. Jaka jest ich moc bo widze że niektórzy maja 90 KM a inni 105 jeszcze inni 95;/ czy to są poprawy osiagów po jakichs zmianach w silniku czy poprotu fabryka takie wersje wypuszczała??

1.6 16V Zetec ma 90KM
1.6 8V EFI ma 105 KM

[ wiadomość edytowana przez: skolmi dnia 2005-04-15 21:50:06 ]

dzieki, ale troche to dziwne, bo zazwyczaj silniki 16v sa mocniejsze od 8v, ja mam kupic 1.6 16v i pisze na nim efi ale to pewnie na każdym tak pisze

Chodziło chyba o 1,6 16V ......

Wszystko rozbija sie o normy spalin, w czasie kiedy konstruowano 1.6 8V nie byly tak rygorystyczne, jak robiono silnik Zeta trzeba bylo juz na to zwrocic uwage - glownie walki sa tak ustawione, ze daja dobre odczyty na analizie spalin, ale malo mocy.

Cytat:
2005-04-15 22:24:53, toradek pisze:
Wszystko rozbija sie o normy spalin, w czasie kiedy konstruowano 1.6 8V nie byly tak rygorystyczne, jak robiono silnik Zeta trzeba bylo juz na to zwrocic uwage - glownie walki sa tak ustawione, ze daja dobre odczyty na analizie spalin, ale malo mocy.

Więc trzeba to skorygować

Azrael - mozna za pomoca kolek rozrzadu na oryginalnych walkach (na streetracing.pl tak pisal Auto-Lider), tylko trzeba podlac paliwkiem.

To dobry sposób na parę koników