MotoNews.pl

Zdalne otwieranie drzwi :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich klubowiczow !
Mam problem - nie wiem co musze kupic aby uruchowic w moim Essim zdalne otwieranie drzwi, dodam za centralny mam....
i przedewszystkim gdzie to wszycho podlaczyc?
i czy wogole jest cien szansy bym zrobil to sam

dzieki wielkie za kazde info

pozdro
Qba Mk5 Owner

Kupujesz sterowanie centarlnego na pilota lub centralke alarmowa, 2 przekazniki i podlaczyc sie mozesz pod kable przednich drzwi (tam sa mastery - silowniki sterujace). Przekazniki potrzebne ci sa do zamiany sygnalu sterujacego z masy na '+'. Nic wielkiego -troche grzebania

ok. dzieki.
a czy ta centralka to musi byc jakis specialny model czy musi tylko spelniac pewne kryteria ?

bo moze wystarczy kazdy model ? nie mam pojecia

[ wiadomość edytowana przez: QbaMk5 dnia 2005-04-23 09:31:58 ]

z tego co wiem metis cos takiego u siebie zakladal...i srednio zadowolony jest
przede wszystkim dlatego ze podpinajac sie najprostrza centralka pod centralny z auta nie ma opcji sygnalizowania mrugnieciem i syrena przy zamykaniu/otwieraniu.

Dwa te silowniki sa juz troche wysluzone (w koncu kilka razy juz te drzwi otwieraly) wiec IMO warto sie troche pomeczyc/zainwestowac i zalozyc nowe silowniki uniwersalne ktore zdecydowanie "szybciej" otwieraja drzwi (no nie wiem jak to opisac ale centralny w fordzie to dziala tak jakby slaby akumulator byl. a te uniwersalne silowniki dzialaja..hmmm...tak "impulsowo".
Oj koncze bo cos sie wyslowic nie moge )

z kierunkowskazami tez nie powinno byc problemow widzialem na allegro centralki obslugujace wlasnie sygnalizowianie mruganiem.

... ja zakladalem najprostrze sterowanie do essinki z 87 roku i seryje silowniki dawaly rade, mrugal tez kierunkami

jak kupi najtansza centralke to mu mrugnie...jak krasnala na wylaczniku awaryjnych posadzi

no to ze zydzic nie wolno to wiem

ale zeby nie przeplacic bez sensu to tez sztuka nie ?

chodzi mi bardziej o funkcjonalna rzecz - ma otwierac bryke i wszystko - nie wyc i pikac i miauczec bez sensu bo mnie szlag trafia
jak goscie melodyjki puszczaja z aut

o np. taki stuff.....?

wystarczy ?

bo wodotrysku nie ma

allegro

[ wiadomość edytowana przez: QbaMk5 dnia 2005-04-23 11:16:35 ]

Cytat:
2005-04-23 11:15:36, QbaMk5 pisze:
o np. taki stuff.....? wystarczy ? bo wodotrysku nie ma allegro [ wiadomość edytowana przez: QbaMk5 dnia 2005-04-23 11:16:35 ]

kupujesz taka centralke z linka, ktory zamiesciles, kupujesz 2 przekazniki samochodowe (zirka 4pln/szt.) - bo pewnie centralka steruje minusem.
w lewym slupku - na wysokosci kostek kierowcy -znajdujesz 2 przewody sterujace : żółty - zamykajacy i bialy otwierajacy(nie jestem pewien jak w Twoim). jesli nie masz takowych u siebie to musisz pomierzyc napiecia na przewodach w slupku (jest ich pare sztuk ) podczas dzialania zamka, badz zdjac boczek drzwi kierowcy i sprawdzic, ktory przewod do czego
nastepnie podlaczasz napiecie do centralki i przewody sterujace mastera centralnego przez przekazniki.
... i bedzie dzialac.
jak kupisz badziewny sterownik, bez zmiennego kodu to kazdy gowniarz ze skanerem lub sterownikiem uniwerslanym bedzie mogl wejsc do Twojej furki w ciagu sekundy.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: juzeff dnia 2005-04-23 12:13:14 ]

Wielkie dzieki....

lep mam napakowany - teraz tylko do dziela

pozdro