Dziwny kabelek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Znalazłem sobie wiszący kabelek w okolicy chłodnicy (brązowy, cienki zakonczony gumową nasadka tzn wygląda to tak zeby musiał byc gdzies nałożony na jakąś srubę, wychodzi z wiazki która idzie do tego niebeieskiego czujnika na gumowej rurze do chłodnicy) Myślałem ze to poprostu jest masa. Ale zmierzyłem miernikiem i po załaczeniu stacyjki jest tam +5V. Nie moge znaleźć gdzie go mozna podłaczyc ? Jakby któs zobaczył w swoim essim to by było cool, moj essi to 93r 1.6. 16V

ZDJECIE!!!

... i ja mam identyczny problem. A nie grzeje Ci się fura??

wiesz co to jest ,przynajmiej tak mysle -czujnik temperatury cieczy chłodzacej i ta gumowa nasadka powinna być nałożona na taka jakby śrubke umiejscowioną przynajmiej tak jest u mnie (patrząc od przodu auta) do termostatu.

poszukaj przy glowicy ... u mnie jest identyczny kabelek z taka nasadka i jest nalozony na cos w glowicy, w poblizu termostatu.
pozdr

Zgadzam sie z przedmowcami.

to faktycznie dziwne, do kabel wygląda jak od czujnika temp. ale w 16v czujnik byl inny /na dwa styki/ więc to nie ten czujnik

ok dzieki ide sprawdzic pozniej napisze

wiec tak, nie widze miejsca na termostacie ani w okolicacg zeby ten kabelek nałozyc na coś, podłączyłem go do masy i nie ma zadej róznicy, temperature mam na max a wentylator nie działa, mam pytanie jak sprawdzic włacznik termiczny ten od spodu wentylatora???

Cytat:
2005-04-15 15:35:13, kris202 pisze:
... i ja mam identyczny problem. A nie grzeje Ci się fura??

grzeje sie. sprawdzałes moze włacznik termiczny wentylatora??

Witam Serdecznie ... ostatnio tez przy ogledzinach silnika znalazlem taki brazowy kabelek zakonczony gumowa nasadka byłem u znajomego mechanika który ma taki sam samochod jak ja tylko ze w wersji kombi i tego kabelka niemiał. (mój essi to 1,6I CLX rok prod 1994) według niego wyglada to albo na jakis czujnik temp. wody albo mówił że może to być pusty kabel ( nie mierzyłem na nim napięcia ktoś wcześniej wspomniał że jest tam 5V ?? )...

ja miałem takie coś ze grzał sie na max i wentylator sie nie włanczał, padł bezpiecznik od wentylatora. co do kabelka to nic nie wiem

bezpeczniki mam ok. na kabelku jest 5v