Gaz do scoupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegos czasu mysle o zalozeniu gazu w scoupe.
zastanawiam sie tylko ile to moze kosztowac... bo auta te wsumie są na wtryskach, i wszyscy mowia cena 2-3 tysiące.
a dorwalem ostatnio pewien wątek u nas na forum.

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=88176&c=89&f=7

chodzi mi o wypowiedz ghost2255 ktory napisal ze zalozyl gaz za 1400zl. hmm

z drugiej strony jesli to sie okaze nie mozliwe zalozyc za taka cene.
to mam mozliwosc zalozenia gazu u kolesi w warsztacie, tyle ze nie bede miec homologacji, czesci wlacznie z butla i kablami bede uzywane i na lewo zalatwiony wpis do dowodu rejestracyjnego. cena tego okolo 300-500 zl.

i nie wiem wlasnie co o tym myslec, zwrocilo by sie bardzo szybko. ale czy moze byc jakies BOOM czy cos ?
wsumie kolesie zakladali juz z 10 razy gaz i jak na razie nic nikomu sie nie stalo.
co myslicie?

Ja jestem przeciwnikiem tego typu kombinacji! Jak juz zakładać to pożądną instalacje z homologacją i naprawde poszukać zakładu co umie to robić... , popytać sie pojeździć nic na siłe, bo potem problemy są!
Na tym forum napewno znajdziesz dużo odpowiedzi i naprawde dobrych fachowcówOBD
Do Scoupe jak najbardziej II generacja sie sprawdza!Wyczytałem gdzieś że do Hyundia, Kia,Nissan polecane są instalacje na Autronicu AL 700 i pochodne, że sie sprawdzają! Ja mam Autronica(emulator, krokowy,) i jest ok , wszystko chodzi dobrze, problemów mi nie robi!
Mam przejechane około 13kkm a kosztowała chyba 1800zł!

[ wiadomość edytowana przez: Tomasz1023 dnia 2005-04-16 12:40:28 ]

Witam!
Ja założyłem gaz za 1400zł, ale ta cena dla zwykłego użytkownika jest trudna do osiągnięcia. raczej trzeba liczyć ok1800zł za II generację z koputerem. ja dostałem taką cene po ekstra upustach i dzięki znajomościom. cenę podałem dla informacji. niestety udało się to tylko raz i drugi raczej się tak nie poszczęści.
co do cudowania z używanymi częściami, to nie polecam. poza ryzykiem związanym z "lewym" przeglądem i Wpisem do dowodu istnieje jeszcze ryzyko jakiegoś nieszczęścia z powodu złego montażu. pewne rzeczy montuje się tylko raz.
poza tym nie wiesz, w jakim stanie jest reduktor. jeśli jest zużyty, to trzeba go regenerować - to koszt 100-150zł i nie zawsze daje oczekiwane rezultaty. jeśli się nie uda, to będziesz musiał kupić nowy 300-350 zł. poza tym nie będzie do kogo pojechać na gwarancji, jak coś się zepsuje lub na regulacje, więc trzeba będzie płacić. regulacja to ok. 50-70zł. a rzadko udaje się za pierwszym razem dobrze wyregulować instalkę.
jak sobie dodasz te wszystkie koszty, to zadaj sobie pytanie, czy się opłaca?? myślę, że coraz mniej. lepiej załóż porządną instalację z dokumentami w profesjonalnym warsztacie.

[ wiadomość edytowana przez: ghost2255 dnia 2005-04-17 00:16:01 ]