Potężny problem z hamulcami!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzis o malo co nie wyladowalem w rowie!!!na trasie jechalem okolo 60 i nagle zauwazylem ze lada nie cche przysp[ieszac a pedal byl do deski!!!zaraz po tem czuje straszny smrud!!myslalem ze to moze ktos wypala trawe ale sie zatrzymuje i widze ze moja felga po prostu paruje!!!!!nie wiem co sie stalo byla tak goraca ze zaczela topic opone!!!ja podejrzewam ze po pewnym momemcie jazdy hamulce po prostu nie odskakuja i blokuja sie bo pedal hamulca robi sei bardzo twardy!!!pomocy co robic!!!?????

Przede wszystkim napisz, które to koło (przednie-tylne)
Masz płyn hamulcowy? Moze poszło serwo? Z zawiasem wszystko w porządku? Pewnie Ci po prostu gdzieś hamulec nie odpuścił.

Napisz które koło, bo tak to może klocek, może szczęka może tłoczek może może morze...

Moze trzeba uderzyć w bębny.. Ale to wszystko zależy czy to przednie czy tylne koła..

Kiedy ja tak miałem to powodem była lekka korozja na tłoczkach (koła przednie) nie cofało ich, przetarcie papierkiem ściernym i polerowanie pomogło.Może to to samo.
Zapomniałem. Pompka też była walnięta sekcja na koła przednie.

[ wiadomość edytowana przez: kobi_9000 dnia 2005-04-16 18:44:19 ]

chodzi o kolo przednie serwo jest w porzadku bo nowe!!!!

No to pewnie zatarł Ci się cylinderek w zacisku - trzeba wymienić. Można naprawiać ale ja proponuje wyminić na nowy (cylinderek a nie zacisk ) kosztuje grosze a te naprawiane i tak lubią sie blokowac.

Prawdopodobnie blokuje sie tłoczek w cylinderku, jak napisał Andrzej. Ewentualnie, jesli blokują wszystkie koła lub np tylko przednie to może być winna blokująca sie pompa.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Przerabiałem to przy obu przednich kołach - wymieniałem całe zaciski - koszt z częściami i robocizną za jedną sztukę około 130 PLN.

Serwo nowe - stare tłoczki - serwo ma więcej siły i chce hamowac, a stare tłoczki już nie ta młodość i chęci hamowania - niestety lada nie ma hamulców jak w rolls-r

wujek od ktorego kupilem lade mowil ze tez mial taki problem z hamulcami!!!powiedzial mi zebym lekko poluzowal pomke hamulcowa odkrecil jkakies dwire srubki bo pewnie jak mi zmieniali to przykrecili na amen i nie chce odpuszczac niby jemu to pomagalo!!!ale jutro i tak trza do mechanika jechac!!!

Mialem podobnie ale nie az do tego stopnia.Kolo mi mocno hamowalo ale rozebranie.oczyszczenie i przesmarowanie niewiele dalo. Wymienilem caly cylinderek i jest ok ;]

DeeJay - zacisk caly?Moglbys to opisac? I gdzie sie w czesci zaopatrzyles?