Miesiąc produkcji.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak roszyfrować miesiąc produkcji, z którego pochodzi moja Omega ?
Niestety w archiwum nic o tym nie znalazlem.

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: SABLE dnia 2005-04-17 19:18:49 ]

Jeżeli sie nie myle to powinno sie to znajdować w briefie auta, bo z numerów vin sie raczej nie wyczyta.

niewiem czasem ale wydaje mi sie ze jeszcze mozna to odczytac z szyb (ale to na 50%)

Witam z numerow odczytasz rok produkcji dla twojego czyli 97 to jest V (tak posrodku VIN)
A co do dokladnej daty to wskazowka bedzie odczytywanie dat na roznych elementach
Najbardziej opisane sa pasy tam na metce jest dokladna data produkcji
Ta data plus inne nadruki dat dadza tobie dokladna wskazowke co do miesiaca
A dzien produkcji poda ci dobry serwis.Oczywiscie jak masz uklady bo nikt sie tym dla szaraka nie zajmie

Dzeki chlopaki!
Tak... Chyba najwygodniejsze bedzie podjechanie do ASO, moze uda mi sie wycyganic conieco.

Pozdrawiam.

Cytat:
2005-04-17 22:07:40, SENATOR pisze:
Witam z numerow odczytasz rok produkcji dla twojego czyli 97 to jest V (tak posrodku VIN) A co do dokladnej daty to wskazowka bedzie odczytywanie dat na roznych elementach Najbardziej opisane sa pasy tam na metce jest dokladna data produkcji

z numeru nadwozia, z tego co wiem(a tak przynajmniej jest w SEAT/cie) możesz odczytać model roku.. zazwyczaj po przewrwie wakacyjnejwchodzi do produkcji model roku następnego. myślę, że GM stosowało tą samą metodę. W grupie VW można określić na podstawie programu serwisowego(ETKA) datę produkcji z dokładnością do 1 miesiąca(jest to związane z produkcją danej partii) myślę, że TIS też ma taką opcję, ale łba sobie urwać nie dam przynajmniej narazie

W oplu zmiana roku produkcyjnego jest w grudniu
Wiem bo sam tak mam

Cytat:
2005-04-20 20:09:31, SENATOR pisze:
W oplu zmiana roku produkcyjnego jest w grudniu

mi chodziło o rok modelu a nie rok produkcji.. myślałem, że opel również podaje w numerze VIN rok modelowy, a nie produkcyjny

SABLE:

SENATOR ma rację zdejmij kilka plastików i tan "wytopiony" jest miesiąc i rok produkcji. Jeśli na zdjętych częściach będzie to samo to masz miesiąc (mniejwięcej) produkcji.