Czym i jak szlifować??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
robie z tylnim nadkolem, wychodzi ładnie tylko jak nałożyłem szpachle, i przeszlifowałem polożyłem podkład a tu sie pokazały nierówności, moje pytanie jest następujące czy jest jakaś technika szlifowania jakieś urządzenia albo coś?? bo jak sie przejechało ręko było ok a po podkładzie widze że nie jest ok.

Cytat:
2005-04-16 19:32:22, fryszard pisze:
robie z tylnim nadkolem, wychodzi ładnie tylko jak nałożyłem szpachle, i przeszlifowałem polożyłem podkład a tu sie pokazały nierówności, moje pytanie jest następujące czy jest jakaś technika szlifowania jakieś urządzenia albo coś?? bo jak sie przejechało ręko było ok a po podkładzie widze że nie jest ok.

z tego co mi wiadomo to najlepszym "urzadzeniem " do szlifowania jest własna ręka

Trzeba doszpachlowywać do oporu, aż do uzyskania wymaganego efektu. Ręką nie ocenisz stanu oszlifowania; owszem może być gładko, ale maluteńkich kraterków czy rysek nie wykryjesz. Przyłoż halogenem boczne oświetlenie przy szlifowanym miejscu i prawda wyjdzie na jaw.

przedewszystkim papier przyloz do jakiejs deski lub czegos twardego i wtedy docieraj

Cytat:
2005-04-16 19:32:22, fryszard pisze:

To zalezy jaka powierzchnię chcesz doprowadzić do doskonałości.
Najlepszym sposobem żeby zobaczyć narzędzia do szlifowania wybierz się do jakiejs lepszej mieszalni farb /auto/ i tam będziesz miał cały przeglad narzędzi.
Pace ,klocki, listwy itp.

jest tez takie narzedzie z wibrujaca packa jakby. To chyba sie do tego strosuje