Ciągłe problemy z instalacją Razmus AF 800....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam od około 2 miesięcy posiadam instalację z komputerem Razmus i osprzętem Tomasetto. Samochód to Nissan 1.6 na wielopunkcie.

Problemy:
-ciężko zapala rano
-notorycznie gaśnie na skrzyżowaniach
-czasami jak chce się ruszyć spod świateł i wciśnie się mocno gaz to łapie mula, czkawkę i gaśnie
-mułowaty i to bardzo
-gdy się przygazuje to niekiedy czuć gaz
-spalanie też nie za małe bo około 12 L na 100 km.

3 tyg. temu gazownik stwierdził, że padł silnik krokowy i jeździłem z takim "zaworem" regulowanym śrubą. Wtedy samochód palił dużo, ale jako tako się nie ksztusił, gasł i miał lepszą moc. Teraz znowu po wymianie silnika krokowego na sprawny problemy powróciły. sam zrobiłem sobie prawidłowy dolot powietrza, więc ten problem raczej odpada.

A jaki przebieg na tej instalacji?

Jakieś 3 tys. km, wizyt u gazownika (regulacji) jakieś 5... i za każdym razem bez zmian na lepsze ;( ...

gdzie zalozyles instalacje?
niech robia albo sciagaja instalacje...
jak na moje to jest zle dobrany mikser i dlatego od samego poczatku wszystko sie chrzani...zastanawia mnei tylko to odpalanie
rozumiem ze odpalasz na benzynie?gaz powinien byc wtedy odciety i nie powinien wplywac...

[ wiadomość edytowana przez: iampinki dnia 2005-04-14 22:57:11 ]

Gaz zakłądałem w AGCentrum (www.agcentrum..pl) Odpalam zawsze na benzynie. Potem jak silnik dostanie temperaturę to przygazjuę i wysokie obroty automatycznie przełączają na gaz.

Co do miksera to może tak, gdzieś wyczytałem, że warto wywalić wogóle mikser jak jest wielopunkt.

..., mnie zastanawia tylko jeszcze jakaś tam eumulacja (emulator) bo raz mi założyli na 2 raz na 4 (nie wiem zabardzo co to jest).

Sonda Lambda była niedawno testowana i nie wykryto jakiś problemów. . .

Pod lupę "biorę"

-mikser
-świece
-przewody
-dolot, choć wydaje mi się dobry . . .