Krotkie pytanie w sprawie nazewnictwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako ze znowu nikogo na Chacie nie ma to tutaj z taka glupota wyskocze ... chodzi mi o kwestie nazewnictwa czesci.

Czy wg Was drążek środkowy to to samo co drążek kierowniczy wzdłużny ??

Bo przeszukuje sobie katalog cześci InterCars i tam w zakladce drążek środkowy nic z daewoo nie ma a jedyne co pasuje w okolicy z nazewnictwa ktore oni stosuja to jest wlasnie drazek kierowniczy wzdluzny.

Dzieki za pomoc w rozwianiu watpliwosci.

Zajrzyj tutaj

Hurtownia Daewoo

Na stronie co otworzysz masz drążki kierownicze.

No widze ... 90 zl ale wolal bym zakupic w InterCarsie bo mam tam spore znizki , no nic w takim razie pojade do nich na miejsce i sie dopytam , bo tu na tej liscie ktora podales nie ma nic takiego jak wzdluzny ... a w IC cena za to tak dziwnie nazwane jest 70zl takze moze to nie byc to

A o jaki dokladnie drazek Ci chodzi? Dysponuje katalogiem czesci zamiennych, moge Ci podac nr katalogowy.

chodzi mi o drazek srodkowy bo mi sie juz zuzyl i jest do wymiany , ten taki dlugi w poprzek auta z przodu

Cytat:
2005-04-17 18:15:52, Hrumak pisze:
chodzi mi o drazek srodkowy bo mi sie juz zuzyl i jest do wymiany , ten taki dlugi w poprzek auta z przodu

No i drugiego takiego nie ma - pewnie ta druga nazwa którą podałeś określa również to samo

ja też muszę wymienić ten drążek tylko cholerstwo drogie jest

No wlasnie GDA drogie cholerstwo , ok 100 , ale tak przegladajac ten sieciowy katalog IC to kosztuje chyba 77.92 brutto , a z doswiadczenia wiem ze oni maja spore ceny startowe dopiero znizkami zarzucaja Gdyby to byl ten to jutro jade i kupuje , no tyle ze wlasnie ta roznica w nazewnictwie jest pietnowana ta ogromna roznica w cenie , cos dla mnie to za tanio ;D

Dla przykladu klocki w sklepie Lucas kosztuja u mnie 74.50 , u nich 90 a po znizkach jakie u nich mam zaplacilem za klocki 54zl za oryginaly. Takze za drazek jesli to ten mysle ze ok 50 zl czy mniej by wyszlo a nie 100

o i oto screen , akurat ustawione jest na drazek dla 1.4 i 1.9 ale ten wyzej jest opisany jako polonez , FSO 1500

Screen

Tobie chodzi o to coś co łączy lewą i prawą stronę układu kierowniczego. Jeśli tak to się to nazywa droążek kierowniczy środkowy. Coprawda w zakładkach masz niby drążek wzdłużny ale w opisie jak wół stoi drążek środkowy.

PS. jak bardzo aktualne są to ceny?? Czy te elementy to oryginały czy podróba. Mnie czeka teżwymiana tego w roverze a najtaniej w sklepie jak znalazłem to za 120zł. A i mam nieco dojść w Intercarsie

Cytat:
2005-04-17 16:42:38, Hrumak pisze:
No widze ... 90 zl ale wolal bym zakupic w InterCarsie bo mam tam spore znizki , no nic w takim razie pojade do nich na miejsce i sie dopytam , bo tu na tej liscie ktora podales nie ma nic takiego jak wzdluzny ... a w IC cena za to tak dziwnie nazwane jest 70zl takze moze to nie byc to

witam!!!

pytanie moze od czapy,ale jak duze znizki masz w intercarsie???

-----------------
http://plepleple.pl

W IC to wszystko zalezy , nie ma jako takiej jednej znizki wysokosciowo na wszystkie elementy , to jakos oni sami ustalaja znizki na podstawie chyba zakupow przez firme u nich. No jako ze pracuje w salonie BMW to czasami sie cos od nich bierze. Znizki , hmmm niech pomysle przykladowe : na klocki oryginalne Lucasa 41% (zaplacilem 57,86) , filtr powietrza 34%(4,76) , oleju 14.4%(8,97zl) , Olej Lotos semi 18% (62.55 za 4l) , plyn hamulcowy DOT4 ATE :> ponoc jakis dobry 17% (14.59 za 0.5l) , no tyle narazie kupilem i takie znizki wyszly.

Co do drugiego pytania to byly ceny brutto oryginalow.

TO wg IC drążek do rovera kosztuje ile ?? 186zł?? Jeśli tak to ide do sklepu.
Jeśli 106 to uruchamiam znajomości .

106 kosztuje , 186 to od lublina :>

Cytat:
2005-04-23 06:42:48, Hrumak pisze:
106 kosztuje , 186 to od lublina :>

To coś podejrzanego. W sklepie nowy fabryczny to koszt koło 120zł więc albo to rzemiosło albo ta cena jest np bez VATu. W końcu IC nie jest najtańsza firmą.