| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Dawciol HF MEMBER Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2005-04-16 08:20:02 OStatnio przy predkosciach powyzej 50 km/h i skrecajac po luku w prawo, z prawego kola dochodzi takie stukanie. i niewiem co to jest czy to przegub czy cos innego, dzieje sie to tylko przy skrecaniu w prawo |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-04-16 10:03:53 nie chce cie martwic ale na moje skromne oko to raczej nie przegub, gdyby to byl przegub to walilo by ci jak ruszasz i skrecasz, lub ewentualnie jak jedziesz powoli i robisz zakret tak kolo 45st.chociaz z drugiej strony to tylko auto i wszystko sie moze zdarzyc, ale ja bym obstawial ze to nie przegub, polookaj po zawieszeniu moze tam cos zobaczysz
Pozdro CzEkCzEk |
Dawciol HF MEMBER Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2005-04-16 14:07:01 tak sie dzieje tylko jak jade szybko, jak jade powoli to nic nie stuka. ni i tylko podczas zakretu w prawo |
mariogr HF MEMBER Hyundai Lantra Świnoujście | 2005-04-16 21:29:10 skręć koła w tą stronę w którą ci stuka (do oporu) i rusz z miejsca. Przeguby raczej nie stukają, tylko dobiega takie terkotanie przy skręconych kołach podczas jazdy. Jak ci terkocze to do wymiany - tego już się nie da uratować. Najczęściej jest to przegub zewnętrzny. |
bialy_27 HF MEMBER Hyundai Pony Skierniewice | 2005-04-18 07:22:31 U mnie było podobnie wymieniłem sworzeń wahacza i ucichło |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-04-18 07:50:37 Dzieje sie tez tak jak masz gorne mocowanie amorka rozwalone, wowczas przy skrecaniu dochodzi jednostajny stuk po wyprostowaniu wszystko cichnie a jak wolna skrecasz to nie stuka. |
Dawciol HF MEMBER Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2005-04-18 08:51:44
Wlasnie tak sie zaczelo robic po wymianie sworzni wahaczy i silientblokow |