Obniżenie przodu - sprężyny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym obniżyć tylko przód około 6 cm zmienić na sportowe sprężyny bez ruszania tyłu co wy na to ???? czy auto może dziwnie się zachowywać przy takiej kombinacji.??

przede wszystkim moim zdaniem będzie beznadziejnie wyglądało....jeśli obniżysz przód o 60 mm to tył powinien iść w dół gdzieś o 30.

A poza tym 6cm na seryjne amorki to za dużo. Zmieniając sprężyny możesz dać max. -4cm, ale wątpię by tyle siadł. Nie lepiej całe zawieszenie zmienić?

Zmiesz odleglosc od srodka piasty do rantu blotniku z tylu - jesli masz 34-35 cm to nie bedzie zle wygladac z przodem - 6cm.Ale do seryjnych amorow - 6 to duzo .

to ze za duzo na seryjny amor..... maly pikus... ale brzydko wygladac bedzie.

jak założysz na seryjne amory sprężyny 40mm to auto siądzie o ok. 50-60mm
spreżyn niższych na seryjne amorki niepolecam.....bo są za krótkie do amora

za dużo na serię.... no i nie będzie za ciekawie wyglądać.... a jak założysz sprężynę 60mm na serię to aż się boję myśleć ile Ci w dół pójdzie i jaka będzie żywotność amora

Cytat:
jak założysz na seryjne amory sprężyny 40mm to auto siądzie o ok. 50-60mm

A mi usiadł raptem o 2-2,5cm prz sprężynach -35mm
Ale z tyłu troszkę więcej - może 35mm bedzie

etz o tym mysle
bo:
tyl mi idealnie siedzi (szczegolnie po zalozeniu lpg) a przod tak "wystaje" ze strach sie bac...kto widzial ten wie.
Czyli mowicie ze -4 na serie mozna zalozyc. ...Pomyslimy

jakby ktos tanio mial zamiar sie pozbyc springow to z checia przyjme a jeszcze lepiej oodam te ktore mam w rozliczeniu

jak przud utwardzisz a tyl nie to przy wyzszych predkosciach dupa bedzie ci myszkowala

Cytat:
jak przud utwardzisz a tyl nie to przy wyzszych predkosciach dupa bedzie ci myszkowala

a jak zrobię odwrotnie? wymieniam amory z tyłu więc przy okazji założę krótsze sprężyny. na przód na razie nie mam kasy więc przynajmniej miesiąc będę jeździł z dziobem w górze. czy oprócz tego że może śmiesznie wyglądać mogą się pojawić jakieś inne problemy?

Cytat:
2005-04-18 22:59:49, tomcat pisze:
a jak zrobię odwrotnie? wymieniam amory z tyłu więc przy okazji założę krótsze sprężyny. na przód na razie nie mam kasy więc przynajmniej miesiąc będę jeździł z dziobem w górze. czy oprócz tego że może śmiesznie wyglądać mogą się pojawić jakieś inne problemy?

Znając twój styl jazdy to problemy napewno bendą.