| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2005-04-18 11:35:45 Witam.
Czy piasta koła tylnego wersja z ABS jest rozbieralna, tzn czy da się w niej wymienić samo łożysko? Pozdrawiam Rysio |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-04-18 11:39:57 ehhh.....
post |
Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2005-04-18 13:27:40 Niestety w tym poście nie ma odpowiedzi na pytanie czy ta piasta jest rozbieralna, jest tylko opinia ksenomorfa, że takowe coś występuje w całości. Wiele rzeczy które występują w całości można zregenerować wymieniając łożysko np: Napinacz spężarki klimatyzacji, czy napinacz paska alternatora i pompy wspomagania. Dzwoniłem do Wiktora i on też ma wętpliwości czy to jest nierozbieralne. Może ktoś z was doszedł "organoleptycznie" do sedn problemu i wie jaka jest prawda.
Pozdrawiam |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-04-18 21:43:02 W takim razie udzielę Ci wiarygodnej informacji
Właśnie mam przed oczami najnowszy katalog SKF' u i wg ich (wiarygodnych) informacji w przypadku Esperynki wyposażonej w ABS nie występuje łożyko jako element wymienny. W tym przypadku piasta tylna jest nierozbieralna i stanowi jeden "blok" wraz z ułożyskowaniem nazwane: piastą zespoloną III generacji. Gdyby interesował Cię produkt SKF' u to jego nr katalogowy, to: VKBA 3283 Pozdrawiam - SpeedR |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-04-18 21:53:11
Rozebrać i zregenerować można wszystko, ale najcześciej ma to mniejszą trwałość niż oryginałka. Różnica ceny po doliczeniu kosztu wymiany prawdopodobnie nie zwraca się. |
Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2005-04-19 08:06:52 Mylisz się Navi. Wiele rzeczy regenerowanych ma większą trwałość od orginalnych (części regenerowane metodami spawalniczymi a dokładnie ich powierzchnie). A łożysko które kupiłem do napinacza paska klimatyzacji kosztowało 14 zł SKF. cały napinacz pewnie koło 100zł. Ja jeżdżę na tym już 2 lata i sprawdza się doskonale. A dla firmy która produkuje części jest dużo lepiej jak kupimy cały zespół (piastę)za 280 zł niż łożysko za 40 zł. W katalogu części Epero teżnie występuje osobno łożysko do napinacza klimy, czy paska alternatora. Nawet nie ma w nim łożyska tylnego alternatora, tylko występuje ono z tylną obudową i kosztuje 80 zł zamiast 8 zł, a wymiana nie jest skomplikowana.
Pozdrawiam Rysio |