| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2005-04-16 19:15:15 Zmodyfikowalem troszke uklad wydechowy w Hundajku, Pony 1.5 MPI. Zamiast koncowego tlumika ulter montazowy, koncowka 80mm, wybity wklad z kazalizatora i nowa siatka elastyczna (prawie najdrozsza sprawa ).
Wrazenia dzwiekowe: Wbrew licznym opiniom i moim obawa, wcale nie ma jakiegos metalicznego uciazliwego dzwieku wydobywajacego sie z pustej puszki. Dzwiek jest moim zdaniem milusi, bassowy, puki co nie za glosny wydpobywajacy sie z koncowki tlumika jak zchodzi z obrotow fajnie tam scela Przy wkrecaniu na wysokich obrotach slychac minimalnie naprezajaca sie puszke katalizatora, ale to akurat mily dodatek do basswoego dzwieku tlumika.
Co do osiagow to trudno cos ztwierdzic przy tak malych roznicach. Jedyna wyrazana roznica jest zauwazalanna na wysokich obrotach, wczesniej powyzej 5 tys samochod jakos tak oporowo sie wkrecal a po przekroczeniu 5.5 praktycznie koniec i jakis dziwny rezonans, nie rozpedzal sie, teraz tego nie ma, ladnie ciagnie spokojnie do 6 Moze niedlugo zapodam jakis filmik i fotki
To takie moje spostrzezenia po malej modyfikacji. Moze komus sie przyda ![]() |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2005-04-17 15:10:59 http://ftec.prv.pl/ulter2.jpg
http://ftec.prv.pl/ulter.jpg ftec.prv.pl/ulter2.avi Chyba fajnie gra ? Mi tam sie bardzo podoba
[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-04-17 18:52:30 ] |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-04-17 19:00:15 dobrze ze sie widzimy dzisiaj, bo jestes pierwsza osoba ze stolecznego miasta ktora zrobila wydech, a wszytscy chetnie zobacza ![]() |
MobiaS HF MEMBER Lancia Delta Nuova Otwock k.Warszawy | 2005-04-18 08:13:43 Na basowy dzwięk to chyba jeszcze musisz poczekać aż ci się ten tłumik wypali,za ok. 1-2 tys. km. |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2005-04-19 21:31:40 NIe chce zeby byl bassowy jak jakis dresiarki Remus, ale w niektorym przedziale obrotow wali bassem jak glupi a dzwiek przy gazowaniu jest inny, bardziej rasowy. DZis posluchalem samochodu w roli przechodnia i podoba mi sie ![]() |