MotoNews.pl
10 I MAMY NOWEGO PAPIEŻA (92626/0) - PT

I MAMY NOWEGO PAPIEŻA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

no raczej

to będzie dobry papież.
pozdrawiam

witam,też myślę że to dobry wybór trzeba nam się tylko przyzwyczaić

Nowy Papież-jak my się przyzwyczaimy? i do tego z Niemiec co na to historia? My Polacy możemy mieć takie dylematy-niestety!

No własnie - co na to historia Ja sie tylko cieszę z tego wyboru, bo wile wskazuje na to że miałby również poparcie naszego Papieża, chociaż chyba Wyszyński byłby moim wyborem.
A co do przyzwyczajenie hmm to dla mnie Papieżem zawsze będzie Jan Paweł Wielki.

coś dla Was, cytat z wp.pl:
W artykule, opublikowanym w 1999 r. w "National Catholic Reporter" John Allen napisał, że Ratzinger był w obsłudze w baterii przeciwlotniczej, która w 1943 r. strzegła zakłady BMW.

NIECH ŻYJE RATZINGER!!!

Aldik-ale Wyszyński już dawno nie żyje!

jak dla mnie moze być i niemiec ciesze sie ze mamy papieża ale troche smutno mi sie patrzyło jak na balkonie na którym zawsze stał jan pawel stoi ktos inny

Masz rację i dlatego taka frustracja niestety!

Cytat:
2005-04-19 23:20:12, mille pisze:
Ratzinger był w obsłudze w baterii przeciwlotniczej, która w 1943 r. strzegła zakłady BMW. [/i]

Tak to będzie dobry Papież , ale tak na poważnie to też się ciesze z tego wyboru i myslę, że będzie dobrze...

Elloł.
Przez te kilka dni bez papieża, brakowało nam otuchy. Myśle ze papież którego wybrali wczoraj kilka minut przed 18 i jego pontyfikat będzie podobny do pontyfikatu Jana PPawła II Wielkiego.
A tak na marginesie, to Joseph Ratzinger - obecnie Ojciec Święty Benedykt XVI pochodzi z Bawarii. Resztę dopiszcie sobie sami.
Nasuwa się powiedzenie "niemiecka precyzja"... ::

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: cjanek dnia 2005-04-20 14:54:39 ]

Cytat:
cjanek pisze:
... papierz ...

no cjanek bierz teczkę i do szkółki.
pozdrawiam

Cytat:
2005-04-20 14:51:39, MARCIN_RADOM pisze:
no cjanek bierz teczkę i do szkółki. pozdrawiam

Marci z Radomia. Nie iwem o co Ci chodzi.!

A te byki pochodzą stąd, że większość czasu spędzam przy koompie nie czytając ksiąęk. Kiedyś z ortografii byłem najlepszy w podstawówce i w średniej.

Pozdrawiam.

Cytat:
2005-04-19 23:30:33, broks pisze:
Aldik-ale Wyszyński już dawno nie żyje!

Pomyliło mi się ! chodziło mi o Dziwisza - sorry!

Panowie wczoraj kiedy oglaszali wybór nowego Papieża słuchałem wszystkiego w radiu w aucie wioząc z hamburga na przeczepce świerzo kupioną białą e36,, Już wcześniej zdecydowałem sie na białą aby uczcić Jana Pawła II, a tu jeszcze nowy Papież z monachium Pozdrawiam!!!