Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-03-13 19:23:37 Pokusiłem się dziś rano o sprawdzenie jak twórcy TVN Turbo unowocześnili fabułę programu "czas tuningu".
O ile wg moich obserwacji techniczne aspekty programu zmieniły się na lepsze, o tyle niektóre wypowiedzi osób tam występujących są (delikatnie mówiąc) żałosne ![]() Nie będę ukrywał - dziś niezły "popis" dał Tomasz Otto, właściciel Warszawskiej firmy Tomson. Przy okazji testowania Lexusa IS300 (3.0 R6) padały teksty typu... (cyt.) "... Lexus to tanie auto dla młodego streetracera po zakupie którego zostaną jeszcze pieniądze na modyfikacje mechaniczne, takie jak Turbina czy Kompressor ..." " ... tuning silnika w tym przypadku jest prosty i można go przeprowadzić za niewielkie pieniądze, tak np. turbina czy kompressor powinna zamknąć się kwotą 15 - 18 tyś. zł. ![]() Ludzie... co za kretyn wali takie texty w kraju, gdzie mamy 20% bezrobocie i większść społeczeństwa zastanawia się jak przeżyć z miesiąca na miesiąc. Pewnie - gościowi tatuś zasponsorował warsztacik za milion zł., to teraz typ zgrywa "bonzo". Swoją drogą - kilka rzeczy w Tomsonie kupowałem i zawsze spotykałem się z nie najmilszą obsługą ![]() Pozdrawiam - "Wasz dziubdziuś" SpeedR ![]() ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-03-13 23:52:38 Dlatego nie tracę czasu na brednie ![]() |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-03-14 07:20:27 No cóż, faktem jest że około 23 milionów Polaków żyje w ubóstwie wedle jakichś tam badań. No, ale są i krezusi, którzy zarabiają krocie i żyją w swojej własnej rzeczywistości. Jemu się wydaje, że kwota 10 - 15 tys. zeta to dla przeciętnego Kowalskiego drobnostka. On to przecież tyle w jeden wieczór zarabia lub poprosi tatusia ![]() ![]() Wracam już na ziemię i idę się pocieszyć, że wogóle mam pracę ![]() ![]() ![]() PS. Uważam, że 15 tyś. gość wyrzuci w błoto. Drogi sa tak zrujnowane, że ów streetracer nie będzie miał się gdzie ścigać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() LUK18 ESPERO 8.1 V8 Rzeszów | 2005-04-24 15:41:51
mozliwe ze tak wlasnie powiedzial ale jestem przekonany ze to tez bzdura poniewaz wegliki spiekane sa bardzo twardym materiale stosuje sie je mniedzy innymi do obrabiania stali narzedziowych gdyby klocki byly zrobione z weglikow spiekanych to po jedym chamowaniu mialbys do zera przetoczona tarcze ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-04-24 15:50:18
a kto Ci powiedział ,że przy stosowaniu takich klockow stosuje się normalne tarcze??? ![]() Pewnie wiesz, że w sportowych samochodach stosuje się tarcze ceramiczne i klocki zdaje się że właśnie z węglików... Taki zestaw pracuje dobrze dopiero gdy zaczyna świecić na czerwono ![]() |
![]() LUK18 ESPERO 8.1 V8 Rzeszów | 2005-04-24 16:05:02 Tarcza ceramiczna to tez spiek i podejzewam ze ich twardosc jest zblizona wiec ta czy siak wegliki spiekane na klocki sie nie nadaja bo zaraz by doszlo do zatarcia klock jest zawsze znacznie bardziej mieki niz tarcza wydaje mi sie ze klocki do tarcz ceramicznych to tez jakies kompozyty |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-04-24 16:41:12 ta corvetta jest na sprzedaz, i jest zarejestrowana w muzeum corvetty gdzies w stanach pod numerem 004 |
![]() LUK18 ESPERO 8.1 V8 Rzeszów | 2005-04-25 20:47:37 Dowiadywalem sie troche na temat tych klockow i faktycznie stosuje sie wegliki w produkcji klockow jednak dodaje sie je w naprawde niewielkich ilosciach w wyczynowych hamulcach (tych naprawde wyczynowych ktore kosztuja grobe miliony) i to od stosunkowo niedawna zaczeto z tym eksperymentowac dopiero jak technologia zezwolila na produkcje tarcz ze spiekow metwlowo-ceramicznych wiec na pewno w corvetach dziewulskiego z nimi nie eksperymetowano
ot takie male sprostowanie ![]() |