Upłynęła ważnośc prawa jazdy - co dalej ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ważność mojego prawka upływa w maju 2005. Dostałem terminowe (prawdopodobnie bo już dokładnie nie pamiętam jak to było) ze względu na wzrok - chodzę w szkłach kontaktowych -4
Co trzeba zrobić żeby sobie przedłużyć ważność bo nigdy tego nie robiłem?

musisz się zgłosić do okulisty - tylko nie takiego zwyczajnego (musi posiadać uprawnienia medycyny pracy) - ja bym ci radził odrazu zapłacić (znaczy się iść prywatnie), załatwisz to w miarę szybko - spróbuj tu:

http://www.attis.com.pl

40 pln - załatwiają od ręki
albo wpierw do rodzinnego po skierowanie i wtedy bezpłatnie

Tel. Informacja (22) 321-12-00

A potem zapłacić 77,50 za wydanie nowego prawka. Chyba że Rzecznik Praw Obywatelskich coś wskóra w tej sprawie...

Ja też mam soczewki -4 i też upłynęła mi ważnośc prawka ale 1,5 roku temu.Poszłam do lekarza który ma uprawnienia medycyny pracy-kazała zapłacić 150zł Byłam cholernie zdziwiona dlaczego tak drogo,a ona mi pokazała kodeks, że zaszły zmiany i teraz tyle się płaci (chyba że tylko u niej) Powiedziałam że nie jestem przygotowana na taką kwotę bo mam przy sobie 50zł.Wzięła te 50 zł i wystawiła zaświadczenie bezterminowe.W Wydziale Komunikacji nie płaciłam nic, poniewaz jeszcze były stare prawka i tylko skreślili mi "terminowo" i wbili "bezterminowo"

Cytat:
2004-12-30 16:18:13, basis pisze:
kazała zapłacić 150zł Byłam cholernie zdziwiona dlaczego tak drogo,a ona mi pokazała kodeks, że zaszły zmiany i teraz tyle się płaci (chyba że tylko u niej)

niezła agentka...

lukasz...kombinuj zeby dostac bezterminowe i zloz podanie ze sporym wyprzedzeniem..ja przez swoja nieuwage przez miesiac nie moglem jezdzic czekajac na nowy dokument..ale za to dostalem tak jak basis bezterminowe skadinnad to glupota i powinni zakazac wystawiania dokumentow na cale zycie ale to nie moje zmartwienie

Cytat:
lukasz...kombinuj zeby dostac bezterminowe i zloz podanie ze sporym wyprzedzeniem...

PODANIE? Ale gdzie i do kogo? I o jakiej treści?

chłopaki to wy normalnie nosicie małe mikroskopy

Pośli kumpla do okulisty przecież nie będzie sprawdzał dowodu osobistego-będzie zaświadczenie którego oczekujesz.

a moim zdaniem poprostu pogadaj od serca z okulistką hmm... może trafi się jakaś 30 w białym fartuszku mniam, mniam - wytłumacz jej jakby nie wiedziała, że po 21 roku wada już się praktycznie nie powiększa (no chyba, że za dużo się czyta forum espero ) i zwyczajnie poproś (albo coś jeszcze ) o bezterminowe.

Powodzenia - no i powiedz czy była fajna

Hmm idź do jakiegoś prywatnego i powiedz że Ci się spieszy i nie daj poznać że nie widzisz i poproś czy niemoze wystawić Ci zaświadczenia "na szybko" jak się usmiechniesz to sie połapie, aaa i jak już będziesz mial jakies badania to zawsze mów że jesteś zdrów i zawsze byłeś a terminowe dali Ci bo założyłeś okulary na ozdobe i lekarz źle Cie zrozumiał Coś pożartuj to powinno poskudkować, a jak się nie uda to idź do kolejnego lekarza Lepiej zapłacić u 3 lekarzy po 50zł niż potem latać co 5 lat.

Ja już tak ściemnialem, że się połapała o co chodzi i mi powiedziała "mów Pan serio i tak Panu dam bezterminowo, a może chociaz z czegoś wylecze...."

Ja mam taka sama wade jak ty Lukasz i mam bezterminowe prawko ale zalatwialem sobie u lekaza 50 zl i po klopocie

Cześć

Też mam terminowe prawko, ważne 5 lat. Dwa lata temu musiałem je przedłuzać. Na pewno nie płaciłem za badania lekarski w granicach 50 zł Było to chyba ponad 100 zł, w każdym razie opłata ta jest chyba stała.
Ale jak ktoś ma jakiś adres do tańszego specjalisty, który jest na tyle dobry i dostrzega poprawy w jakości widzenia na tyle, że jest w stanie wpisać "bezterminowo" to bardzo chętnie sie z nim zapoznam

Łukasz, jak załatwisz coś po swojej myśli, to podziel sie z innymi okularnikami Za 3 lata może mi sie to przydać

Do zobaczenia.
Paweł.

Złodzieje zajebane, bo inaczej niepowiem...

Pojechałem do tego ATTIS'a jak mi radził elChopin, owszem, 40pln kosztuje wystawienie zaświadczenia... ale żeby dostać takie zaśiadczenie to trzeba sobie zrobić pełne badanie wzroku najpierw + poziom cukru!!! ...co w sumie daje ponad 100pln....
co jest najlepsze.... trzeba najpierw się zapisac do tego okulisty... a najbliższy wolny termin za miesiąc!!!

....poszedłem więc do mojej przychodni w której jestem ubezpieczony.... Wojskowa przychodnia.... z racji że starszy jest wojskowym..... tam zapłaciłem w sumie 150pln... ale zrobiłem od ręki i niemusiałem czekać miesiąc na wolny termin.....

....teraz jeszcze dodatkowo 78pln za wydanie nowego prawka....
i 4 tygodnie czekania.... teraz polska......

Dobrze, że mam bezterminowe prawko to w przyszłości nie będe miał podobnych kłopotów jak ty Łukasz

A moje PJ ma jeszcze tylko 2 dni ważności... jako druk oczywiście. Ale póki co zlewam to - szkoda kasy. Wprawdzie moja szfagierka, co ostatnio za kierownicą auta siedziała gdzieś w połowie lat 80 wymieniła PJ na nowe... bo ONI kazali. Głupia baba.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-04-28 07:51:41 ]

ja pierdzielę - czy ich powaliło, za samo wyst. 40 pln. posrańcy