MotoNews.pl

Wyciek ON w 325TDS pomocy !!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem w silniku 2,5 tds bmw na 4 wtryskiwaczu od chłodnicy wycieka mi paliwko, myslałem ze to może przewodami zwrotnymi, wiec kupiłem troche przewodu i pozakładałem nowe, ale niestety wyciek nadal wystepuje, nie wiem skąd to cieknie i dlaczego???

Zauważyłem że akurat w tym wtryskiwaczu jest umieszczony jakiś kabelek: pewnie do jakiegoś czujnika( ale ja nie wiemdo czego on słuzy)

Powiedzcie mi skąd moze wyciekac to paliwko, bo troche go szkoda i samochodzik smierdzi i ma cała podłoge zalana ON.

Jakby co to jak sie zabrac do wymontowywania wtryskiwacza i czy sam sobie z tym poradze w domowym warsztacie????

Ten wtryskiwacz to wtryskiwacz kontrolny musisz go wymontować i sprawdzić podkładki miedziane

jakbys był tak miły i mnie poinstruował jak go wymontowac, zebym nie narobił bałaganu.
Te wtryskiwacze sie wkreca w głowice???

Juz sobie z tym poradziłem. ON ciekł na połaczeniu korpusu wtryskiwacza z plastikowym elementem czujnika.
Poradziłem sobie za pomoca kleju do klejenia metalu (zimne spawanie). Oblałem nim całe połaczenie metalu z plastikiem i jak narazie nie cieknie.