MotoNews.pl
3 Tłumik M-Tech a"la Mugen (93656/45) - PT

Tłumik M-Tech a"la Mugen

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moja essinka stoi dziś na montaż takiego oto tłumiczka. Może ktoś ma i może powiedzieć jak to się sprawuje. Po montażu......fotorelacja.

[ wiadomość edytowana przez: kristoff dnia 2005-04-26 12:56:15 ]

z tego co slyszalem to w golfie 1.9TD ladny pomruk daje ale nie wiem czy przy 1.6 bedzie to tak efektowne, zobaczymy a raczej uslyszymy, co do wzrostu mocy to bym polemizowal chociaz kumpel mowil ze nieznacznie poczul ze mu sie lepiej jezdzi ale dokladnych pomiarow na hamowni nie robil...
Jestem bardzo ciekawy jak sie bedzie spisywal napisz jak tylko wyobisz sobie o nim jakies zdanie...

A oto i fotki:

Hmm jak dla mnie to ciutke dziwnie wyglada ... taki Mugenik to pasi ale do jakiejś Hondzicy ... w Essim coś bardziej .hmm większego ) pasuje ... no ale to tylko moja opinia

Tylko że w ten zderzak (Zender) nic większego nie wejdzie
Tam jest fabryczne miejsce na roorkę 100mm
W razie czego można wypuścić całą puszkę która ma 150mm średnicy

Mi się ogólnie te tłumiczki podobają ale szkoda że tak mało go widać

A jak słychać ten tłumiczek??

Jeżeli chodzi o dźwięk, to pomruk jest ładny, napewno dużo bardziej stonowany niż w KM'ie, którego wywaliłem jakieś pół roku temu.
Po zatkaniu wylotu specjalną zatyczką, praktycznie go nie słychać. Jedynie przy gwałtownym wciśnięciu gazu (bardzo cichutko)

[ wiadomość edytowana przez: kristoff dnia 2005-04-27 09:21:08 ]

no tlumik ok Typowy tlumik tuningowy przelotowy ladny i oki

jak dla mnie wygląda super...właśnie takie wpasowanie w zderzak najbardziej mi sie podoba......mało wystaje i idealnie pasuje w dziure w zderzaku.....wygląd naprawe OKEJ

dla mnie spoko , w koncu to nie golf zeby wydech sie konczyl metr za autem..;P

Dzięki. Szanuję każdą opinię.

A tu ze wkładeczką:

I operacja demontażu wkładki wyciszającej:

fajnie sie prezentuje ....a jesli jeszcze ladnie gra to juz w ogole miodzio ...

a tak z ciekawosci to ile dales za tlumiczek ?? bo moj niebwaem pewnie tez bedzie wymagal wymiany ...

Tłumiczek to cena ok.450 pln, a montaż stówkę
Założyli go naprawdę bardzo fajnie. Nic nie spawali, montaż na opasce. Podobno męczyli się ze 4 godziny

Wygląda super

no ładnie chciałem kiedys takie dwa zamontować ale siępo prawej stronie nie mieścił. ..

a taka wkladeczka to w sumie ciekawa sprawa...
a mugenik? w sumie tez spoko.