Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Konrad Miłośnik FSO MB 190 Warszawa | 2004-07-03 21:31:13 Co obkleiłeś izolacją ???????? ![]() ![]() 1. Kopułka rozdzielacza - pewnie do wymiany 2. Przewody Wys. Napięcia zmień na nowe - najlepiej szare z Ełku 3. Wymień sobie świece jak masz jeszcze gotówkę. A tak pozatym to korzystaj z wyszukiwarki bo temat był już kilka razy. |
![]() zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-07-03 22:15:52 Doraźnie pomaga ( i to w 99.9% przypadków) "popsikanie" na kopułkę kable i cewkę preparatem WD40. Generalnie to na w/w elementach nawet gdy są nowe skraplająca się do postaci rosy para czy lejący się deszcz potrafi wywoływać takie objawy.
|
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-07-08 15:40:25 Sprawdz czy gumowe oslony przewodow jakie ida do i od modulu zaplonowego nie sa popekane. Nawet jesli nie, zaizoluj je i dodatkowo jeszcze spryskaj takim preparatem do kabli WN (kiedys mozna to bylo kupic, nazwy nie pamietam). U mnie w Polonezie pomoglo od zaraz, chociaz oczywiscie zaden mechanik nie wiedzial co jest i zmienili prawie caly uklad zaplonowy (na wymiane aparatu, modulu i cewki ojciec sie nie zgodzil, bo ilez mozna). I oczywiscie daj znac czy poskutkowalo. ![]() |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-07-09 12:39:49 Ten preparacik sie nazywal "kontakt"
pozdr |
profil-usunięty | 2004-10-02 02:37:54 Jakiej firmy masz kable WN (polecane ZEM Ełk)? W jakim stanie jest kopułka rozdzielacza (może ma przebicia i trzebaby założyć nową)? |
![]() sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-02 08:09:52 Sprawdz dokładnie aparat zapłonowy może pod kopółką faktycznie masz jakieś przebicia , np kabelki się poprzecierały z izolacji w środku te co idą od modułu zapłonowego. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-10-03 07:19:25 sprawdź zielony kabel idący od modułu do aparatu zapłonowego. Zwróć szczególną uwagę na izolację wtyczki wchodzącej do modułu, jeśli guma jest popękana zaizoluj to czymś solidnie i nasadz na wcisk w module zapłonowym. Sprawdź także tenże kabelek na wejściu w aparat zapłonowy. Może być pęknięty juz pod kopułką i palcem rozdzielacza. Miałem identyczne jaja w swoim poprzednim samochodzie i zostały one definitywnie rozwiązane taką metodą jak opisałem. |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-10-03 14:23:30 Sposób na szybki efekt: owiń kopułkę folią !! ![]() |
![]() SPAjK Miłośnik FSO ![]() Wziuut 2 ... | 2007-05-15 00:25:18 kolega musi wymienic przewody zaplonowe
no i swiece by sie przydalo conajmniej oczyscic ----------------- FSO Seicento 19.06.2005 www.centomania.pl |
dzozef32 polonez olkusz | 2007-07-17 16:07:43 witam
mam mały problem z wycieraczkami (polonez przejściówka) zatrzymują się w połowie szyby i trzeba je popchnąć żeby sie ruszyły co jest zepsute ? |