MotoNews.pl

Jakie ciśnienie w kółkach?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Być może to pytanie niektórych rozśmieszy, ale tak się ostatnio zastanawiam czy nie trzeba by większych kółek - 195/55/15 na przykład pompować mocniej, czy tak jak standardowe?

Nie jest to wcale śmieszne, prawde mówiąc też się nad tym zastanawiam ale w kontekście orginalnych gum. Założyłem nowe klebery, nabili chyba tyle co trzeba, ale to była tragedia nie jazda, latał po drodze jak porąbany, pomogło jak dobiłem powietrza. Kumpel zrobił podobnie, bo też stwierdził że nie daje się jeździć tak miękko i pływa(opony te same). Oponki te mają chyba dość miękkie boki i to pewnie przez to, wydaje mi się że im wyższy profil tym ciśnienie powinno być trochu wyższe , no i pewnie zależnie od konkretnego modelu opony, i te ciśnienia jak wszędzie pakują takie same to są raczej do korekty.
Teraz pewnie mi się dostanie

Ja bije zawsze o 0,2 bara wiecej niz mamy na drzwiach. Jak pamietam to 2,2 przod i 2,0 tyl. Jezdzi sie duzo lepiej

ja mam 2.2 w oponach. Wiecej niema sensu walic. W nisko profilowych oponach powinno byc sinienie wyzsze po co w wyzszych profilach? na profil 65 dawal bym jakies 1.8 do 2.0

Ja mam profil 60

Cytat:
2005-04-19 16:37:16, Bartek1112 pisze:
ja mam 2.2 w oponach. Wiecej niema sensu walic. W nisko profilowych oponach powinno byc sinienie wyzsze po co w wyzszych profilach? na profil 65 dawal bym jakies 1.8 do 2.0

Teraz też mam tyle samo, ale jak miałe tyle ile powinno być wg instrukcji, to wierz mi, że się nie dało jeździć. No ale nie będe się spierał, fachowcy to w końcu fachowcy-z palca chyba nie wyssali danych, ja w każdym bądź razie bede jeździł na większym