Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-01-14 00:07:27 Otóż wyczytałem na znanym nam z niekonwencjonalnych sądow i szerokiej wiedzy pewnym forum, że " omega ma drugą pompę wody przy nagrzewnicy" Opinię tę wygłosił niejaki Macgregor, z Wrocka z jak pisze omegą Carlton. Co wy na to panowie?
Czekam na wiadomości Janusz |
![]() psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2004-01-14 00:38:16
Jelsi tak jest, to nie jest jedynym autem z takim rozwiazaniem. |
![]() _Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2004-01-14 00:44:15 hmm nagrzewnice wyciagalem ale na cus takiego nie widzialalem i napewno tego nie mam a tez mam ome A tylko nie 1.8 ![]() ![]() ![]() |
![]() kondek omega B cz-wa | 2004-01-14 09:26:53 w omie "B" mv6 nie wiem jak w innych sa dwie dodatkowe pompki elektryczne jedna jest wlasnie przed nagrzewnica jest przydatna wtedy gdy siedzimy w aucie zima i chcemy miec ciepelko nie odpalajac silnika(oczywiście do mometu gdy nam plyn w ukladzie nie ostygnie ![]() ![]() |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-01-14 18:12:39 Kondek, dzięki, czy to znaczy, że jest to pompka uruchamiana dodatkowym wyłącznikiem w kabinie?. Czy koledzy mający omy"B" mają taką zabawkę? U mnie nie ma nic takiego, może dlatego , że nie mam klimy. Może jest to tylko w autach z klimatronic?
|
![]() kondek omega B cz-wa | 2004-01-14 20:24:46 u mnie wlancza sie zaraz jak przekrece kluczyk |
![]() paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-01-14 20:44:43 U mnie w 2.0 16V po przekręceniu kluczyka słychać jakąś pompę, której dzwięki po kilku, kilkunastu sekundach milkną. |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-01-14 20:52:01
Tak na 99 % to pompa paliwa, jedni słysza inni nie ![]() Zapewnei Ci odpowiednie ciśnienia podczas rozruchu. |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-01-14 23:45:15 Zaciekawilo mnie to,kiedys w caravanie,automacie,jak przekrecilem kluczyk,to faktycznie cos slyszalem,ale to byla pompka od tylnich amorkow,powolutku je pompowala,a ze faktycznie by cos sie znalazlo dodatkowego pod maska,to bym sie niezdziwil,omega w porownaniu do innych sztandarowych samochodow,jak passat,czy mondeo,sami przyznacie jest cholernie mocno skomplikowanym szwajcarskim zegareczkiem.
Wszystko jest fajnie,dopuki cos nie padnie.hihi |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-01-15 00:22:37 Koledzy, więcej szczegółów i precyzji, w omesiach " B " są pompk od niwomatu i od recyrkulacji spalin, owszem włączają się jak bestia jest po nocy stęskniona za przebieżką ![]() To o co pytam dotyczy "drugiej pompy wodnej" Przy okazji, czy ktoś mnie może oświecić, co to jest "CARLTON"? brzmi jakoś zabójczo. Pozdr, Janusz |
![]() _Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2004-01-15 03:28:55
No brzmi zabójczo,bo to jest zabójca a dokładniej Bestia ![]() ![]() To nic innego jak angielska nazwa Omegi,zreszta sam zerknijchociażby tutaj |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-01-15 17:59:30 Dzięki za info o CARLTON, Prowo, czy może to być coś w rodzaju "akumulatora ciepłego powietrza", np nielubiane Bawary mają taki patent jako opcję, może w omie z klimatronic też coś takiego jest, tylko jako dodatkowy obieg.
Z drugiej strony wydaje mi się to bez sensu, w końcu jak komuś zimno na postoju to przecież producent nie zakłada, że klient będzie kutwił na paliwie. Dziwna sprawa nie sądzicie? |
![]() kondek omega B cz-wa | 2004-01-15 19:38:20 zgodnie z litera prawa niemozna stac na postoju i miec wlaczonego motoru, pewnie tym sie goscie kierowali, a pozatym niby taka pierdulkowata pompka ale sie czasem przydaje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-04-22 16:14:47 Witam!
Bardzo fajnie to wyjasniles. Ja tylko dodam, ze dmuchawa dziala po wyjeciu kluczyka, a ta pompka faktycznie porusza plynem chlodzacym, zeby dmuchawy nie chlodzily tylko chlodnicy ale caly silnik. I mam takie cos w mojej omie z klima. Ta pompka przypomina budowa bardzo duzy silnik krokowy w vectrze A. Pozdrawiam |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2005-04-22 18:28:50 Ta pompka jest po to aby nie powstawały korki termiczne.
Nic nowego w omia A, też była ale chyba tylko na gorący klimat. |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-04-22 19:50:40 W omie A z turbodieslem standard |