-

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-14 22:17:13 ]

Zrób to na taśmę klejącą dwustronnie. Będzie git.

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-14 22:17:32 ]

kup sobie taką taśme do klejenia dywanów dwustronna oczywiście i nic nie odpadnie jak najpierw dobrze umyjesz (dtłuścisz) benzynką ekstrakcyjną.
miłej pracy

Ja mam na taką taśmę klejone. Nie wiem jakiego producenta - wkłady kupiłem z naklejoną już z jednej strony. Póki co od września się trzymają i nie musiałem na gwoździki przybijać

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-14 22:17:49 ]

Heh. Farelkę mam klejoną do zwierciadełka na klej. Taśma jest pomiędzy farelką a plastikowym wkładem. Odmraża i nie odpada. No Ameryka Panie poprostu

ale lustro jak ma podgrzewanie kolego to jest taka drobniutka siateczka po stronie odrotnej lustra na to przychodzi warstwa izolująca a później TY przyklejasz taśme wiec nie wiem z czego taki problem.
przecież nawet jak kupujesz wkłady w sklepie (nie u szklarza) to są one podklejone z jednej (odwrotnej) strony taśma dwustronnie klejąca.
A wiec bierzesz benzynkę (jak jush pisałem) zmywasz dokładnie pozostałości po starym kleju, później przyklejasz taśme a na końcu lustro dobrze dociskasz i trzyma.
OCzywiście jak zaoszczędzisz na taśmie to tak jak na czesciach dojedziesz albo NIE...
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-14 22:18:16 ]

ja bym przykleił na "poxipol" , ten szary. jak dobrze przykleic, to trza konia by oderwać
jerzy

Cytat:
2005-04-19 22:50:27, jerzy pisze:
ja bym przykleił na "poxipol" , ten szary. jak dobrze przykleic, to trza konia by oderwać jerzy

Tak jest. A koła przyspawać. W życiu się nie urwie.

osobiście nie ryzykowałbym z klejeniem wynalazkami typu poxipol, kropelka ipt... pomysł z taśmą jest ok, ale trzeba mieć na uwadze, że czynniki zewnętrzne typu zmiana temperatur, wilgoć; może doprowadzić do tego. że lusterko zgubisz,,,
moja rada jest specjalny klej do lusterek np z Qalco on kosztuje okło 5zł albo klej do mocowania szyb samochodowych
u mnie trzyma ja ta lala