Wysokie wolne obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co to może być grane że od kilku dni jak odpalam auto to wolne obroty przekraczają 1100 obr i długo tak sie utrzymóją dopuki się silnik nie zagrzeje conajmiej do 14 wskaznika temp dopiero po jakimś czasie dochodzą do normy przedtem tak się działo jak były duże mrozy a teraz cały czas tak jest.Może ktoś miał podobny problem?

Tak przeważnie jest gdy silnik jest zimny, że obroty są troszkę wyższe - a tak wogóle jakie to autko i jaki silnik?

Cytat:
2005-04-21 23:54:59, Aldik pisze:
Tak przeważnie jest gdy silnik jest zimny, że obroty są troszkę wyższe - a tak wogóle jakie to autko i jaki silnik?

Tak ale przez jakiś moment po uruchomieniu silnika. Później obroty się normują i są stałe.

jaki masz silnik? z którego roku?
u mnie w mojej babci nawet przy -20 stopniach wolne obroty są na takim samym poziomie jak przy ciepłym silniku. i tak ma być przy wtrysku wielopunktowym. za to odpowiedzialny jest silnik krokowy.
pozdrawiam

u mnie po odpaleniu obojetnie czy jest -20 czy +10 a silnik jest zimny ma obroty 1000 (nie wahaja sie) dopiero po osiagnieciu jakiejs tam temperatury (pare razy przegazowac albo odczekac kilkadziesiat sek) obroty spadaja na wlasciwe 700. jak jest u was? chodzi o silniki m40 lub m43. ja slyszalem ze tak powinno byc.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-04-22 14:32:30 ]

To jest 320 24V 92 r. Silnik krokowy jest wymieniany, mam jeszcze gdzieś drugi czujnik temp ,dzisiaj go wymienie i zobacze co będzie.

u mnie jest też tak jak u tolo