MotoNews.pl

Listwy boczne - przyklejane?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie, te czarne boczne listwy to mają jakieś zaczepy, czy tylko na tak cholernie mocny klej są przyklejone? (próbowałem je podważyć, ale nic - jakby wspawane w drzwi... )

Aaa... i czy da się je odkleić bez połamania, czy jak już to trzeba nowe kupować?

Trzymajcie się ciepło (u mnnie znowu zima wraca!!!)

przyklejane
tylko hmm
da sie je odkleic ale uwazaj bo moga sie odksztalcic i za cholere potem ladnie nie beda wygladac...

Raz odklejone listwy juz nigdy nie bedą wygladały jak fabrycznie przyklejone - to słowa mojego mechaniora z ASO- chyba wie co mówi.

Zgadzam się! Po naprawie blacharskiej drzwi po jakimś czasie zaczęła mi odchodzić tylna listwa... I do tego zahaczała o przednią przy otwieraniu tylnych drzwi.
Skończyło się na klejeniu obu.
Pozdr. P.

Cytat:
2004-01-21 22:25:53, pyrekcb pisze:
Zgadzam się! Po naprawie blacharskiej drzwi po jakimś czasie zaczęła mi odchodzić tylna listwa... I do tego zahaczała o przednią przy otwieraniu tylnych drzwi.
Skończyło się na klejeniu obu.
Pozdr. P.

Uuu... To be!

Potwierdzam powyższe informacje.
Listwy są klejone. Przy zdejmowaniu nie złamią się napewno, gdyż są elastyczne jak guma, natomias nie zamontujesz później tych, już raz zdjętych, tzn. zamontujesz, ale efekt będzie taki jak u kolegów (patrz, powyższe posty )

Moje listwy trzymaja sie juz ponad pol roku i jeszcze nie odpadaja. Owszem nie wygladaja idealnie, ale przynajmniej w moje oczy sie nie rzucaja Nie jest tak zle

no właśnie wyciągam stary post - na drzwiach kier. lekko zaczyna mi odstawać listwa - ale co dziwne na środku wiec sobi się taka mała szpara, już wiem, że są klejone i nie należu ich odrywać - więc tak sobie myślę, że może jakisgoś super kleju na nalać podgrzać i docisnąć - inne pomysły mile widziane.

Cytat:
2005-04-22 12:38:49, elChopin pisze:
no właśnie wyciągam stary post - na drzwiach kier. lekko zaczyna mi odstawać listwa - ale co dziwne na środku wiec sobi się taka mała szpara, już wiem, że są klejone i nie należu ich odrywać - więc tak sobie myślę, że może jakisgoś super kleju na nalać podgrzać i docisnąć - inne pomysły mile widziane.

tak naprawde to pomaga jedno pewne rozwiązanie, z powodu że listwa jest gumowa ale ma aluminiowy pasek po calości (za t niego jest przyklejona).
Kupić nową, starą zerwać i dobze oczyścić - wszystko w temperaturze minimum 20 st.

aluminiowy pasek to jest czesc tasmy klejacej - po prostu oryginalnie listwy (nie tylko w du) mocowane sa dwustronna tasma klejaca na podkladzie z aluminium a nie jakiejs gabki czy innego badziewia (aluminium nie podciaga wody) Niestety u nas w sklepach niema takiej tasmy.
Po oderwaniu z drzwi listwe mozna uzyc powtornie ale nalezy najpierw (najlepiej na goraco) zedrzec to aluminium - uwazajcie zeby sie nie pokaleczyc .Nastepnie listwe podgrzewamy ( ja uzywam opalarki z regulacja temp ale mozna tez mocna suszarka) -
latwo sie wtedy uksztaltuje do krzywizny drzwi i nie bedzie odstawac .Pozostaje kwestia czym to przykleic - ja osobiscie uzywam klej do szyb samochodowych , ale sa rozne szkoly.

[ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2005-04-22 19:15:12 ]

ktos ma jakies fotki jak wyglada esperak bez tych listw?

tak mnie to ciekawi

Cytat:
2005-04-22 19:16:35, Cwikus pisze:
ktos ma jakies fotki jak wyglada esperak bez tych listew?

Chodzi Ci o cos takiego, czy po prostu bez listew?

łłłłłłłłoł czyja to fra przyznac sie i to juz

Nooo.... Krzyska Diackona

Cytat:
2005-04-22 21:43:22, marcin21100 pisze:
łłłłłłłłoł czyja to fra przyznac sie i to juz

....nie powiemy !!.......to TAJEMNICA KLUBOWICZÓW-WETERANÓW !!

Cytat:
2005-04-22 22:02:40, bogdan1 pisze:
....nie powiemy !!.......to TAJEMNICA KLUBOWICZÓW-WETERANÓW !!

no nie dreczcie kolegi..on widac ma slaby wzrok

Chyba, ze wolicie wersje KaZaKa sprzed wizyty u lakiernika

Fuj!
Jedno jest pewne - bez listew espero wygląda.. wogóle nie wygląda. Kicha na maxa

noo mi tez sie jednak nie podoba - auto zaczyna wygladac jak klocek drewna