Ściąga mnie na lewo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie...
Jak pusze kierownice to mi ucieka Essi w lewo jak hamuje tak samo
ciśnienie w oponach sprawdzone(!) różnice mogą wynikac jedynie z niedokładności wskaźnikow/pomiarów... Czy to zbierzność?? :/ Ile mnie to bedzie kosztowac? I czy potrzebny jest do tego jakis specjalistyczny warsztat?

Najprawdopodobniej zbierznosc... Jesli bylo cos robione np. rozrzad, albo cos z wahaczem to raczej tylko ta opcja. Koszt zbierznosci to 40 zł u mnie w miescie Ale przed tym sprawdz koncowki drążkow kierowniczych( kiedys tak mialem ze byl wybity= koszt ok25zl za jeden)

Prawdopodobnie to zbieznosc ... trzeba jechac na geometrie i na nowo ustawic ..koszt to ok 40-60 zl..alezy od punktu ... ja tez sie wybieram na taki zabieg ..ale ja przynajniej wiem ze stalo sie to w momencie kiedy zaliczylem kraweznik ...

Przedewszystkim sprawdź czy Ci się tłoczek od hamulców nie zablokował, bo ja tak miałem.

Zaponiałem dodać -nie znam sie na tym, nie mam nawet klucza do kół, a co dopiero mówic o namiastce warsztatu w postaci garażu :/ wiec kiepsko bedzie z tym sprawdzaniem samodzielnym...musze uczciwego mechanika znaleść...

Zanim pojedziesz na zbieżność to sprawdź jeszcze czy Ci się lewa tarcza bardziej nie grzeje - po prosyu przyłoz rękę z prawej i lewej strony i porównaj - bo może to hamulce.
Pozdrawiam

no ja mam podobny problem tylko jestem po wymianie gałki z jednej strony oraz łącznika stabilizatora z drugiej, mechanik ustawił zbieżność,
gdy po kilku dniach pojechałem do niego powiedziec ze sciąga go na prawo zaproponował, żebym zamienił koła z przodu bo mogą być nierówno wytarte, zamieniłem koła i (o zgrozo) ściąga go na lewo:>
koła były wyważane niedawno bo zmieniałem gumy na letnie, na felgach nie widac na nich jakichś uszkodzeń
i co tu robić??????????????????????
pomocyyyyyyyyyyy
pozdrawiam