Duże spalanie w mieście 1,6 16V LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od zamontowania instalacji LPG cały czas mam bardzo wysokie spalanie w mieście od 16-18litrów/100km.Na trasie spalanie 8,5-8,7 przy szybkościach powyżej120km/h.Sonda lambda wymieniona. Co może być przyczyną tak wysokiego spalania w mieście?

No ja mam bardzo ciężką nogę a 11 to max w mieście.

Czy oprócz spalania jest coś niepokojącego?

mam ten sam silnik i miałem tą samą sytuacje po montażu gazu okolo18l po miescie i okolo 10l w trasie, okazało się, że rozerwana była membrana w reduktorze (nowym) , wgrany jakiś lipny program do sterownika, i mam kłopot z 3 cylindrem - pierwsze 2 rzeczy usuniete i w tym momencie 13-14l po miescie czyli nadal mała katastrofa......
P.S. po drodze wymieniłem kable, cewki, świece, uszczelke pod kolektorem ssącym, wymieniłem silnik krokowy..... ;(

zadziwia mnie to,że w trasie nie ma problemów natomist jak tylko jazda w mieście to wychodzi tak duże spalanie.
oprócz spalania nie moge narzekać.

Mi tez po miescie pali ok 13l gazu... Do takiego spalania chyba trzeba sie przyzwyczaic...
BO mozna ustawic zeby palil malo...no ale co to za jazda jak zbiera sie jak slimak...

A ja słyszałem, że do utrzymania biegu jałowego (czyli, sporo w mieście) potrzeba o połowę więcej gazu niż benzyny.