Toyota carina e kombi - do kiedy z japonii?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam po dluzszej niobecnosci!
Niedlugo mam nadzieje, ze czeka mnie zakup mojej wlasnej toyotki. oczywiscie wybor padl na sprawdzona juz carinke e.
ale mam kilka dylematow...
otoz w zaistnialej sytuacji (pobyt w irlandii=brak dostepu do gazu) najlepszym wyborem zdaje sie byc diesel. a jesli diesel to najlepiej TD - czyli po 96 roku (po modernizacji). ale pytanie brzmi - czy po 96 roku robili jeszcze kombi w japonii? czy juz wszystko szlo z anglii? jedna mam na oku - chyba z tego co pamietam to 97 rok, kombi - ale jest z anglii.
no i zastanawiam sie, jesli by sie okazalo ze juz powyzej 95/96 nie robili w japonii, to czy lepszym rozwiazaniem nie byloby wziecie kombi z 94-95 roku z silnikiem 1.6?
co Wy na to?

Cytat:
2005-04-13 00:22:13, little-turpe pisze:
Witam po dluzszej niobecnosci! Niedlugo mam nadzieje, ze czeka mnie zakup mojej wlasnej toyotki. oczywiscie wybor padl na sprawdzona juz carinke e. ale mam kilka dylematow... otoz w zaistnialej sytuacji (pobyt w irlandii=brak dostepu do gazu) najlepszym wyborem zdaje sie byc diesel. a jesli diesel to najlepiej TD - czyli po 96 roku (po modernizacji). ale pytanie brzmi - czy po 96 roku robili jeszcze kombi w japonii? czy juz wszystko szlo z anglii? jedna mam na oku - chyba z tego co pamietam to 97 rok, kombi - ale jest z anglii. no i zastanawiam sie, jesli by sie okazalo ze juz powyzej 95/96 nie robili w japonii, to czy lepszym rozwiazaniem nie byloby wziecie kombi z 94-95 roku z silnikiem 1.6? co Wy na to?

heh najprotsze z najprostszych to sprawdzić nr VIN autka jesli początek jma JT tzn. ze wersja skośnooka

Cytat:
heh najprotsze z najprostszych to sprawdzić nr VIN autka jesli początek jma JT tzn. ze wersja skośnooka

dzieki za blyskawiczna odpowiedz... ale sprecyzuje pytanko - chodzi o to czy JEST SZANSA na zdobycie carinki z japonii po 96 roku, czy po prostu mam sobie darowac szukanie
bo o tamtej wiem ze jest na 100% z anglii (wlasnie po VIN-ie)

http://www.toyotaclub.hg.pl/modele.htm
z tego co wiem to po 96 praktycznie nie ma szans dostania Cari z japoni :/ niestety
juz od 94-95 zaczęto produkować Cari w UK, a szkoda

Cytat:
2005-04-13 00:44:41, little-turpe pisze:
dzieki za blyskawiczna odpowiedz... ale sprecyzuje pytanko - chodzi o to czy JEST SZANSA na zdobycie carinki z japonii po 96 roku, czy po prostu mam sobie darowac szukanie bo o tamtej wiem ze jest na 100% z anglii (wlasnie po VIN-ie)

Oj, little-turpe... niedawno pisałem o tym dokładnie... wystarczy poszukać.
Ale znaj moje dobre serce...
Odpowiedź brzmi: NIE. Ostatnie japońskie Cariny E kombi były wypuszczone w styczniu 1996.
Pozdro.

dziekuje za wyrozumialosc (jak zwykle )
no to niefajnie
czyli pozostaje teraz ciezszy wybor - czy brac ~95 benzynke 1.6 kombi czy jednak diesla z anglii (>96)?

Odpowiedź jest prosta: brać 2.0 <95
Pozdro.

Cytat:
2005-04-13 01:11:09, Perzan pisze:
Odpowiedź jest prosta: brać 2.0 <95 Pozdro.

jedyna słuszan odpowiedź, 1.6 bedzie za słabe a spalanie nie bedzie dużo wieksze jesli bedziesz jeździł średniodynamicznie

Poszukaj Japońskiej z silnikiem 2.0 To jest dobre rozwiązanie.

Pozdro.

A co ty na Corollke 2.0 XLD fajny diselek, w Polsce praktycznie ciezki do dostania ale za granica...Czy koniecznie musi byc Carina ?

Zaraz, zaraz... little-turpe, przecież Ty miałeś Carinkę kombika. Rozstałeś się z nią, czy kupujesz drugą, czy zmieniasz ?
Pozdro.

brawo brawo... jest juz jedna carinka kombi w rodzinie (JT oczywiscie ) - ale brata jest (znaczy on za nia placil-co nie przeszkadzalo mi z niej dosc czesto korzystac), no ale po przeprowadzce za granice niestety samochodzik zostal w polsce
teraz czas kupic swojego. no a carinka sie sprawdzila - mimo, ze z silnikiem 1.6 i gazem, to i tak daje rade - wiec sie zastanawiam czy na pewno jest sens szukac 2.0, bo duzo wiecej jest ogloszen z 1.6 (tylko pewnie to te zlopiace olej ).
za 3 tygodnie urlopik = przyjezdzam do polski i mam zamiar wrocic juz samochodzikie

Pewnie że jest sens sukać 2.0 przynajmniej oleju mniej rzłopie ale nie tylko.

Pozdro.

no i udalo sie cos w miare odpowiedniego znalezc (co prawda z gazem, no ale to az tak bardzo nie bedzie przeszkadzac chyba - na szcezscie w kole umieszczone).
http://allegro.pl/show_item.php?item=47906244

tylko najwiekszy problem w tym ze samochod jest w w-wie
co prawda brat umowil sie juz z facetem na wtorek, no ale wiadomo... nie ma zaprzyjaznionych serwiswo, ani znawcow... wiec nie bedzie mozna zbyt dobrze go przejrzec :/
moze cos ciekawego po opisie i fotkach powecie o nim - jak la mnie to wydaje sie ze cos nie tak jest z prawym tylem - tak jakby odstepy miedzy blachami byly inne i kolor tez... ale to moze tylko wina jakosci fotki i kompresji... (mam nadzieje )

a mzoe ktos kto sie zna i mieszka w w-wie by byl tak mily i rzucil na nia okiem? bylbym zooobowiazany

albo jaki warsztat polecacie, zeby zrobic jakis przegladzic przed zakupem?

Lewy tyl wyglada troche jasniej, moze jest to wina zdjecia ale nie przekonasz sie dopoki jej nie zobaczysz na zywo. Ogolnie samochod wyglada na zadbany, troche spory przebieg, ciekawe ile ma zrobione na gazie . Pozdro

samocod podobnoe nietluczony - ma tylko lekko - zarysowany prawy zderzak.

instalacja gazowa w kole z 99 roku - on jest drugim wlascicielem w polsce a instalacje zakladal poprzedni (czyli on sie za dlugo samochodem nie nacieszyl...)

Cytat:
nie przekonasz sie dopoki jej nie zobaczysz na zywo

no niestety - ja przekonam sie i tak dopiero w maju jak przyjade do polski i samochod juz bedzie czekac na mnie

Słuchaj nie ma problemu abyś zajechał z klientem do naszego warsztatu popatrzy się tu i tam i zobaczymy co i jak.
Jesteśmy w Ożarowie Maz. Pn-Pt 8-16-17
Jak będziesz zainteresowany daj znać na priva to się dogadamy.

Pozdro.

a co Towarzystwo sadzi o tym autku:
subaru legacy 2.0 kombi

wyglada ladnie, w srodku jak nowe (przynajmniej na zdjeciu ), dobrze wyposazone, przebieg nie za duzy.. spelnia wszystkie moje wymagania.

tylk onie moge znalec nigdzie zadnych 'zyciowych' informacji o legacy z tego czasu. czy bylo roione w japonii, osiagi, ile pali, jakie ma slabe strony itp... :/

samochodzik musze kupic na dniach a odpowiadajacej mi carinki nigdzie jak nie bylo tak nie ma

Witaj.
Ogólnie o Subaru nie mam złego zdania ale klamoty dosyć drogie.
Kumpel ma impreze i nie narzeka ale wiesz.......

Więcej nie wiem więc nie powiem!

Pozdro.

6 cylindrowe Subarki lubia duzo palic, nie wiem jak sie to tyczy 2.0