Szarpanie na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio zauwazylem nieciekawy objaw na benzynie. Otoz cholernie szarpie przy niskich obrotach, dokladnie jak puszcze pedal gazu, pozniej wcisne to mozna zeby wypluc. Na gazie jest idealnie. Do tego dziwnie obroty spadaj i rosna, wiec zastanawiam sie, czy to moze byc krokowiec? Obroty by na to wskazywaly, ale szarpanie? Co sadzicie

Od kiedy masz gaz?

obejżyj w jakim stanie jest filterek odpowietrzenia komory zaworowej (w korku wlewu oleju) aby nie miał kitu od oparów no i polecam resecik komputerka (w wersjach wyposażonych w). Tj zdjąć klemę na 30 minut, następnie uruchomić na czas niezbędny do osiągnięcia właściwej temperatury pracy na wolnych obrotach i na 3 minuty 1200RPM. Następnie jakieś 50km na PB. Powinno pomóc

Gaz mam od roku - 22kkm, a co do tego odpowietrzenia, to prosze o szczegoly. Instalka II generacja, co do reseciku, to oczywiscie wiem, wykonam niedlugo

U nas było to samo tylko bez szarpania. Pojechałam z tym do diagnosty (60zł), szczegółu bedą opisane w wątku " Czy to napewno silnicze krokowy", jak znajde wolną, bo będę wymieniać (tzn. nie ja) pasek rozrządu.

[ wiadomość edytowana przez: suarez dnia 2005-04-22 13:29:22 ]

jak zdejmiesz korek wlewu oleju, od wewnątrz tegoż korka jest wkład filtrujący o ograiczonej przepustowości dla zachowania ciśnienia w kolektorze dolotowym. Kiedy jest za mało ma za dużo powietrza i skacze, wręcz gaśnie (np. kiedy w skutek strzału LPG spadnie odma) bądź gdy jest zapchany od oleistych śmieci wytwarza zbędne nadciśnienie i dławi silnik. Miałem oba objawy: gaśnięcie na niskich obrotach, przy bogatszej mieszance "wolne" obroty to było jakieś 2000 RPM.
Zalecenie: ON względnie jakiś inny siuwaks szybko odparowywujący o właściwościach rozpuszczających węglowodory (olej). Wyszorować i obserwować. Nowy kosztuje ~60 PLN.
Przypominam że on nie filtruje gazów pod pokrywą zaworów tylko z odmy z głowicy!!